Ulice: Vanda pod střechou. Bude svatba?

Ulice: Vanda pod střechou. Bude svatba?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda dělá vše pro to, aby se nastěhovala k Luďkovi, a Luděk, ten se snaží o přesný opak. Neustále Vandu uzemňuje v jejích plánech naplno zvelebit byt. Jenže teď přišlo zvyšování nájmů, které Vandě přihraje do karet. 

Vanda už se pomalu, ale jistě stěhuje k Luďkovi 

Ani ve snu by Vandu nenapadlo platit za ten malý krcálek o 20 % více než dosud. Vlastně ani kdyby byla celá její garsonka ze zlata, ona by o ni neměla zájem. Proč? Vanda má teď oči jen a jen pro Luďkův byt. Je větší, modernější a co je hlavní – společné bydlení už něco znamená. Zatímco tedy Luděk Adama po večeři ujišťuje, že se s Vandou nehodlá vázat, ona čte v horoskopech úplně něco jiného.

Vanda už je tedy pod střechou, bude svatba? Ze svateb už je Luděk vyléčený. Vanda totiž není úplně ten typ, ke kterému by mohl vzhlížet. Je s ní jen proto, aby nebyl sám. Také jí přihrál práci a co musí uznat, v překladu je dobrá. Mohla by však zrychlit tempo a být více ochotnější, co se práce týče. Rozčiluje ho fakt, že si Vanda vůbec neuvědomuje, že ji vytáhl od mopu. 

Vanda, ačkoliv do čtyřicítky v životě ještě nic moc nedokázala, má o sobě dost velké mínění. Už dokonce ohrnuje nos nad překlady v práci. Přitom od minula si výrazně polepšila. Má lepší plat, Luděk jí vyjednal prémie a teď ji dokonce s sebou bere na služební cestu do Tokia. Jenže pro Vandu je tohle málo. Ona by byla nejšťastnější, kdyby si ji Luděk vzal a společně by se potom přestěhovali do společného domu.

Vasil Fridrich (v Ulici jako Luděk), zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Luděk poleví v pozornosti a rázem bude v chomoutu 

Luděk, ačkoliv si kdysi dával dost velký pozor na to, aby si Vandu nepustil až příliš k tělu, teď nejspíš už polevuje v pozornosti. Ani neví jak a Vanda mu doma chystá večeři. Musí se však nechat, že Vanda vařit umí, a proto celou záležitost nijak nekomentuje. Ukázalo se také, že Vanda je dobrá ve vytahování peněz z Luďka. Stačí si postesknout, že jde nakoupit, a Luděk jí rázem strčí dva tisíce. Asi takhle nějak Vanda život dospělé ženy představovala. A to ji všichni před Luďkem varovali. 

Dříve to vypadalo, že Luděk s Vandou co nevidět naloží jako s onucí, ale stále jsou spolu. Luděk za Vandu dokonce kope v práci, aby měla prémie a jela s ním do Tokia. Že by mu až tolik přirostla k srdci? Nebo ho už zkrátka chuť na jiné ženy přešla? Vanda je hloupoučká a leccos jí může namluvit. Může s ní manipulovat, jak se mu zlíbí.

To mu s Blankou nešlo. Jen aby to nakonec nebyla Vanda, kdo si s Luďkem hraje jako kočka s myší. Herečka Kristýna Hrušínská je totiž těhotná, a proto vyvstává otázka, zda bude těhotná také Vanda. Bude? To by bylo pozdvižení! Luděk, který nejradši utrácí za dovolené, dobré jídlo, kávu a alkohol, by měl teď sponzorovat malé uřvané dítě? 

Zdroj článku:
  • Autorský text