Uslyšíme ještě o psychopatovi z Ulice?

Uslyšíme ještě o psychopatovi z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krize zažehnána... Prozatím. To, že nyní Jakub Štěpánek pobývá v psychiatrické léčebně, protože se pokusil spáchat sebevraždu, totiž ještě neznamená, že tam skončí na věky věků. Co asi udělá, až ho propustí? 

Karla je pod velkým tlakem 

Úplně ze všeho nejraději by Karla teď vzala svoji rodinu a přestěhovala se minimálně na rok někam hodně daleko. Tam, kde teď bydlí, je to pro ni nebezpečné. Hrozí totiž, že na ni praskne poměr se spisovatelem Štěpánkem, kterému se blaženě oddávala před prázdninami.

Myslela si, že přes prázdniny její nevěra vyšumí, jenže to se hodně spletla. Jakub Štěpánek je do Karly bláznivě zamilovaný a jeho chování už překračuje všechny meze. Už to není Jakub, jak ho známe, a všechny jeho další kroky jsou jen stěží předvídatelné. Co myslíte, uslyšíme ještě o psychopatovi z Ulice? Máme tušení, že ano. Ale jak to bude? Vyčíhne si Jakub znovu Karlu? Nebo je suverénně navštíví u nich doma? Svěří se se svým trápením Věrce?

Právě ta může mít na celou situaci velký vliv, protože ho nejspíš bude chtít navštívit hned poté, co se dozví, že ho už propustili. Nabídne mu své rámě i své ucho. A to, co uslyší, pro ni určitě nebude příjemné.

Jakub Štěpánek je v léčebně, ale na jak dlouho? To by ráda věděla i vystresovaná Karla, která teď aktuálně netuší, co podnikne pro to, aby si zachránila zadek. V léčebně jí nic neřeknou, protože není Štěpánkova příbuzná. A ona by zkrátka potřebovala vědět, jak na tom je a co dalšího má v plánu. Nebylo by pro ni snazší nevěru s Jakubem Márovi přiznat?

Jakub kopíruje kroky Vladimíra Kukačky 

Jakub Štěpánek však není jediným psychopatem, který v Ulici působil. Pamatujete na Vladimíra Kukačku? Jeho chování teď napodobuje právě Štěpánek. Stejně jako Kukačka je svou láskou posedlý. Stejně jako on neváhá udělat vše pro to, aby byl s Karlou napořád. A neliší se ani osudy Jitky a Karly. Ani jedna už s psychopatem v osudné chvilky nechtěla mít nic společného. Příběh Farské a Kukačky skončil únosem a později zatčením.

Jak se asi vyvine příběh Karly? Na rozdíl od Jitky Farské je však Karla maličko ve výhodě. Je policistka, a proto se umí bránit. Navíc je i policejní vyjednavačkou, a tak zná alespoň nějaké psychologické poučky ohledně takového chování. Jenže Karle nejde o život, jde jí o zachování rodiny. 

Co ví Karla naprosto stoprocentně, je to, že se nikdy a s nikým už nezaplete. Ale bude jí toto uvědomění vůbec k něčemu? Hrozí, že tohle Mára nevydýchá. Opustí ji, navrhne střídavou péči a ona najednou nebude vědět, kam dřív skočit. Věrka se k ní totiž s největší pravděpodobností otočí zády a s dětmi bude pomáhat pouze Márovi. Teprve potom Karla pochopí, co měla a čeho si nevážila.

Zdroj článku:
  • Autorský text