Jakub se chystá skočit ze střechy! Přesvědčí ho Karla, aby to nedělal?

Jakub se chystá skočit ze střechy! Přesvědčí ho Karla, aby to nedělal?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dorazí Karla na místo včas, aby Jakubovi zabránila v pokusu o sebevraždu? Co nastane, až za nimi na střechu vtrhne Jirka s policejním týmem? Mezitím bude Iva řešit jiné drama – nekončící zdravotní problémy otravného Kaštana. Co když ale ten starý hypochondr nesimuluje a má skutečné bolesti?

Jakub viní Karlu, že vše zničila! Spáchá kvůli ní sebevraždu?

S prvním videem Jakub u Karly neuspěl, ačkoli ji přiměl alespoň k tomu, aby si na chvilku odblokovala jeho číslo. Rozhodl se zajít ještě dál a poslat jí druhé video, na němž se poflakoval nebezpečně blízko okraje střechy. Namířil telefon dolů, aby Karla dobře viděla, jak daleko je to k tvrdé zemi. A právě tam ho najde, pokud za ním okamžitě nepřijede. Přestože Karla Jirkovi slíbila, že nebude sama nic podnikat, nevydrží to s nervy a vyrazí za nevypočitatelným Jakubem. Prošvihne kvůli tomu oslavu narozenin malé Toničky, návštěvu cukrárny a také rodinné kino.

Když dorazí na místo, Jakub už bude stát na okraji, připraven k osudnému skoku. Obviní Karlu, že je to vlastně jenom její vina. Ona ho opustila, ona všechno zničila! Naštěstí měla dost duchapřítomnosti, aby cestou zavolala Jirkovi. Ten se přiřítí i s celou jednotkou, aby kolegyni pomohl z bryndy. Jakub se ji v panice pokusí popadnout a využít jako rukojmí, ale proti zkušené policistce, která ovládá kdejaké chvaty, nemá šanci. Jirka ho posléze zneškodní a Karlu pošle rychle z místa zásahu pryč, aby nikdo nezjistil, že tam byla.

Čím Kaštan překvapí Ivu i Vítka?

Kaštan si neustále stěžuje na bolest v oblasti sleziny a požaduje další masáže. Není přitom kvůli svým problémům schopen snést jakýkoliv dotek, a tak ho Iva, už značně podrážděná, doprovodí do nemocnice. Tam se ukáže, že pan Kaštan nesimuloval a že má problémy s plotýnkou.

Iva začne vinit sebe – ne že by snad jeho potíže přímo způsobila, ale když upadl po srážce s autem, mohlo se mu to zhoršit. Vítek to chápe, stejně ho však rozčiluje fakt, že Iva kvůli Kaštanovi odvolává domluvené zákaznice a nemá možnost normálně vydělávat. Zanedbává kvůli němu práci a k ničemu dobrému to nepovede.

Oba jsou rozhodnutí Kaštana jednou provždy odmítnout, jenže když večer přijde s bonboniérou, aby Ivě poděkoval za odvoz do nemocnice, Klímovým najednou dojde řeč a vyprchá z nich zlost. Vidí totiž, že pan soused na tom opravdu není dobře, a je jim ho líto.

Lexík slaví narozeniny – pozve i Světlanu

Lumír začne plánovat Lexíkovu oslavu narozenin. Přesunou ji na čtvrtek, aby se mohli dostavit také Vojta s Miloškem. Lexík se nadšeně pustí do vlastnoruční výroby pozvánek a připraví jednu i pro Světlanu. Ví sice, že maminka nemůže na oslavu přijít, ale doufá, že jí tím udělá radost. Ingrid ho dojatě pozoruje a pomůže mu na pozvánku napsat slovo máma. Chlapcova citlivost zapůsobí i na Lumíra, jehož pak upřímně zamrzí, že nemůže na oslavu pozvat Kateřinu, protože Vilma by to nesnesla.

Zdroj článku:
  • autorský text