Ulice: Je v pořádku, že se Magda staví proti Prokopovi? A má Jirka Herman nárok míchat se Gábině do výchovy?

Ulice: Je v pořádku, že se Magda staví proti Prokopovi? A má Jirka Herman nárok míchat se Gábině do výchovy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina v Jirkovi nachází velkou oporu nejen pro sebe ale i pro Šimona. Chvíli jí však bude trvat, než si to uvědomí. V 4322. dílu se však Jirka dočká pochopení a Gábina mu dává najevo, jak moc je pro ni důležitý. To Magda s Prokopem si navzájem ukazují svá ega. Nakonec je svede dohromady operace.

Gábina se usmíří s Jirkou a rozhádá s Mastným 

Úterní ráno nezačne pro Šimona zrovna růžově. Gábina je přesvědčená, že je to kvůli zákazu, který od ní a Hynka dostal, ale tak to není. Šimon jet do Berlína už vlastně nechce, což je po všem naléhání a urážení se překvapující.

Šimon totiž zahlédne na sociální síti společnou fotku Fatiha a Ley, pro kterou chtěl vyhrát turnaj ve freestylu. Svěřil se mámě, a protože Gábina pochopila, jak to celé bylo, zpytuje svědomí a uvědomuje si, že byla na Jirku zbytečně tvrdá. Hlavní slovo ve výchově Šimona mají mít samozřejmě rodiče, ale je fér z toho Jirku úplně vyřadit? Vždyť mají se Šimonem skvělý vztah a ve věku dospívajícího kluka je důležité, aby měl komu se svěřit se svým trápením. A rodiče nebývají tou první volbou.

Gábině se to proto honí hlavou a chce se Jirkovi omluvit. Ten se objeví jako na zavolanou a Gábina se vyjádří, jak moc si váží toho, že s Šimonem tak dobře vycházejí. 

Jirka není jediný, kdo se Gábině plete do výchovy. Za něj a jeho názory je Gábina vlastně ráda, ale soudy jejího táty v ní vyvolávají akorát vztek, protože jsou útočné, bezdůvodné a horké jako brambor. Mastný se dozví od Šimona, že má jít na očkování proti HPV viru. Jako zástupce staré školy razí názor, že je to totální nesmysl a že chce Gábina hazardovat s jeho zdravím.

Jde proto dceři promluvit do duše a objasnit jí, že nemá ponětí, co dělá. Tedy lépe řečeno, že chce do Šimona cpát nebezpečné látky ohrožující jeho zdraví. Gábina si jeho direktivní postoj nenechá líbit a je z toho hádka, která je slyšet až ven z bytu. Do jámy lvové zrovna přichází zaskočený Herman a Gábina mu vypráví, co se stalo. Zeptá se ho na jeho názor. Jak se k očkování postaví Jirka? 

Zdroj: TV Nova

Magda zesměšňuje Prokopa ve funkci ředitele

Prokop se ujal pozice ředitele školy a jako svého zástupce jmenoval Otíka Puklického. Svou funkci bere Prokop opravdu svědomitě, a tak hned po usednutí do ředitelského křesla začíná s novými praktikami, nápady a pro ostatní zbytečnými pravidelnými schůzkami. Prokop to bere vážně, mnohem vážněji než Magda s Otíkem, kteří se staví proti němu. Co více, zesměšňují a shazují jeho pokyny.

Magda si z Prokopa utahuje i doma a tomu se to přirozeně nelíbí. Kdo jiný by ho měl v začátcích podporovat a povzbudit ho v nové roli než jeho přítelkyně? Člověk, který mu je nejblíže? Magda má však zato, že to Prokop s jeho ředitelskými ambicemi přehání. Prokop je jiného názoru, a tak mezi nimi visí napětí ve vzduchu. Prokop se však nakonec Magdiny podpory dočká, ovšem v úplně jiné záležitosti. Zavolají mu totiž z nemocnice, kde operovali jeho tátu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text