Cesta naděje: Kdo při natáčení poznal lásku na celý život a co během některých scén herce trápilo

Cesta naděje: Kdo při natáčení poznal lásku na celý život a co během některých scén herce trápilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh vypráví o australském farmáři Joshuovi Connorovi, který se snaží najít vodu v australské poušti. Pro někoho působí jako blázen, ale Joshua má velmi neobvyklý talent právě pro hledání vody. Tam, kde ji nalezne se usadí a spolu se svou rodinou obstarává farmu.
Do děje se však vmísí první světová válka, kvůli které ho čeká velmi dobrodružná cesta, aby našel své ztracené syny. 

Láska na první pohled

Herečka Olga Kurylenko si ve filmu zahrála manželku Ayshe hlavního hrdiny Connora. Ve filmu se také objevuje herec Max Benitze, který ztvárnil malou roli poručíka. Tato dvojice ve skutečnosti tvoří manžele, a právě díky tomuto filmu se spolu seznámili.

Scénář inspiroval skutečný příběh

Příběh filmu je založen na skutečných událostech. V jednom objeveném dopise důstojník australské armády popisoval, jak v Turecku narazil na farmáře, který se snažil najít hroby svých padlých synů.

Herci během natáčení zažívali urputná vedra

Při jednom televizním rozhovoru se Yilmaz Erdogan, jenž ve snímku ztvárnil majora Hasana přiznal, že některé scény mu dělaly potíže, protože v Austrálii bylo až 49 stupňů.

Ve filmu si zahrál i kůň Russella Crowa

Hlavní postavu Connora ztvárnil herec Russell Crowe. Ten své syny hledal jízdou na koni, který byl přímo jeho, jmenuje se Honey.

Kde se natáčelo?

Vzhledem k tomu, že se příběh z velké části odehrává v Austrálii, také natáčení probíhalo tam, konkrétně ve FOX Studios v Sydney, v Jižní Austrálii ve městech Burra, Port Augusta, Quorn, McLaren Vale. Nakonec se štáb přesunul do Turecka, do měst Istanbul, Kayakoy a Tlos.