Grinch: Co všechno musel kvůli roli Grinche Jim Carrey vytrpět

Grinch: Co všechno musel kvůli roli Grinche Jim Carrey vytrpět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdovíci jsou velmi srdeční obyvatelé městečka Kdosice, kteří s láskou mezi sebou přijali nalezeného Grinche. Ten byl zvláštní od samotného začátku. Jenže když se Grinchovi vysmějí ostatní děti, rozhodne se pro život v ústraní na vrcholu hory.

Stane se z něj obávaná noční můra všech Kdovíků, až na Cindy Lou, která chce všechny s Grinchem usmířit právě o vánočních svátcích, které Kdovíci tolik milují. Poradí si malá Cindy s Grinchovou zákeřností?

Kdo si také mohl zahrát Grinche?

Hlavní roli zlého Grinche si zahrál nikdo jiný než Jim Carrey. Ovšem tvůrci filmů nejdříve také zvažovali herce Eddie Murphyho nebo Jacka Nicholsona. Režie se ujal Ron Howard, zpočátku se ale mluvilo o Timu Burtonovi.

Příběh vychází z černobílé předlohy, která se v USA stala naprostým bestsellerem

Film je zpracováním klasické vánoční pohádky „Jak Grinch ukradl Vánoce“ od autora Theodora S. Geisela. Ta je oproti filmu černobílá, nesoucí prvky červené. Původní plán tvůrců filmu byl takový, že chtěli tyto prvky zanechat. Obávali se ale neúspěchu na plátnech, a proto je film barevný.

Namaskovat Jima Careyho nebylo vůbec jednoduché

Herec Jim Carrey se musel obrnit trpělivostí, a dokonce se musel od speciálních vojenských jednotek naučit zvládat stres. Jakmile totiž vešel do maskérny, trvalo tři hodiny, než byla jeho maska hotová. To se dělo každý natáčecí den (stokrát). A co tvořilo jeho oblek? Byly to chlupy yaka obarvené na zeleno.

Herci se nevyhnuly ani zdravotní problémy kvůli kostýmu

Součástí masky Jima Carreyho byly i žluté kontaktní čočky, které musel každý den nosit. To mu ale později začalo dělat problémy – a měl dokonce oční problémy. Proto mu barva očí musela být dobarvena v postprodukci.