Diskuze

Nová Výměna manželek: Kam se hrabe "Mačkáš mi hada". Česko čeká pravděpodobně nejšílenější díl v historii

Nová Výměna manželek: Kam se hrabe "Mačkáš mi hada". Česko čeká pravděpodobně nejšílenější díl v historii
Třetí díl této série zavede diváky až do africké Botswany. Lucka zde žije se svým manželem a třemi dětmi. Do Výměny šla s cílem ukázat českému publiku naprosto odlišný životní styl, kulturu a místní tradice. Tereza z Moravy svůj pobyt strávila v údivu. Nic o Africe vlastně nevíme.
Zpět na celý článek

Třetí díl této série zavede diváky až do africké Botswany. Lucka zde žije se svým manželem a třemi dětmi. Do Výměny šla s cílem ukázat českému publiku naprosto odlišný životní styl, kulturu a místní tradice. Tereza z Moravy svůj pobyt strávila v údivu. Nic o Africe vlastně nevíme.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Nová Výměna manželek: Kam se hrabe "Mačkáš mi hada". Česko čeká pravděpodobně nejšílenější díl v historii
Proč se Lucie s rodinou přestěhovala do Botswany?

Lucie a její manžel Bokang se přestěhovali do Botswany, protože se Bokangovi stýskalo po rodině. Lucie chtěla navíc českému publiku ukázat naprosto odlišný životní styl, kulturu a místní tradice.

Jaké problémy pozorovala Tereza v Botswaně ohledně školství?

Tereza zjistila, že školství v Botswaně má nedostatek učitelů a dětí je ve třídách mnoho, někdy i bez dozoru. Je třeba se ráno dotazovat, zda má třída vyučování dopoledne nebo odpoledne, a jídlo pro děti ve škole je nepravidelné a často se skládá jen z kukuřičné kaše.

Jaké jsou hlavní rozdíly v každodenním životě v Botswaně oproti Česku?

V Botswaně se bohatství na vesnicích stále poměřuje množstvím krav a práce je málo, což nutí lidi cestovat stovky kilometrů za zaměstnáním. Lucie s doktorátem je doma, protože je překvalifikovaná, a místní zákony jsou sice na papíře, ale lidé si často žijí po svém.

Jaký je postoj Lucie k životu v Botswaně, i přes jeho výzvy?

Lucie si přeje ukázat českému národu, že existuje i jiný svět než ten v Evropě, který je plnohodnotný a pestrý. Navzdory tomu, že začátky nebyly snadné, hodlá s manželem Bokangem v Botswaně zestárnout.

Zvažuje rodina z Botswany návrat do České republiky?

Africká rodina naznačila, že se možná za pár let vrátí do Česka kvůli vzdělání dětí. Bokang však poznamenal, že Evropa začíná být dražší a možná i méně bezpečná, takže si své plány ještě rozmyslí.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Ulice: Odpustí Mára Karle nebo se rozejdou?
17.11.2022

Ulice: Odpustí Mára Karle nebo se rozejdou?

Zní to jako něco zhola nemožného – aby Kryštof odpustil Karle její ohavnou zradu. Ale pokud to nedokáže, jak spolu mají dál žít? Jejich hádkami...

Blanka z Ulice se vědoucně usmívá. Tenhle prsten nebyl pro tebe, Vando
08.02.2023

Blanka z Ulice se vědoucně usmívá. Tenhle prsten nebyl pro tebe, Vando

V Ulici se chystá oslava Jolaniných narozenin. Luděk, Vanda a Blanka se zase jednou sejdou hezky pohromadě. Mohlo by se zdát, že to tentokrát...

O mě se neboj: Martinova přítelkyně Petra se seznamuje s Kryštofem. Uvěří mu jeho historku o poměru Evy a Martina?
11.11.2022

O mě se neboj: Martinova přítelkyně Petra se seznamuje s Kryštofem. Uvěří mu jeho historku o poměru Evy a Martina?

Eva na radu Terezy vzala práci, o které ani netušila, co vlastně obnáší. S kýblem a prachovnou se dokázala vypořádat vcelku rychle. Kdyby šlo...

I bez Evy Burešové a Roberta Urbana nabízí ZOO zajímavé zápletky
04.12.2022

I bez Evy Burešové a Roberta Urbana nabízí ZOO zajímavé zápletky

Oblíbili jste si seriál ZOO, ale chybějí vám v něm hlavní představitelé Eva Burešová a Robert Urban? Nezoufejte, vždyť je kolem stále tolik...

Příští týden Ulice přinese Anežčin velký úspěch, Bářino podezření i Jirkovo setkání s otravným novinářem
26.11.2022

Příští týden Ulice přinese Anežčin velký úspěch, Bářino podezření i Jirkovo setkání s otravným novinářem

Anežka se příští týden objeví doma s ohromujícími zprávami! U Marečkových nastane zvláštní zvrat, způsobený dojemným činem Vojty. Na Jirku si...

Kam se ztratila „Malá mořská víla“ a proč nevyužila naplno svůj herecký talent
03.01.2023

Kam se ztratila „Malá mořská víla“ a proč nevyužila naplno svůj herecký talent

Jméno Miroslavy Šafránkové bylo vždy tak trochu v pozadí za její starší a slavnější sestrou Libuškou. Ale i ona dostala několik ohromných hereckých...

O mě se neboj: V soudní síni právnické eso, v soukromí bezradné dítě. Rozhodne se někdy Martin, zda chce Petru nebo Evu?
03.12.2022

O mě se neboj: V soudní síni právnické eso, v soukromí bezradné dítě. Rozhodne se někdy Martin, zda chce Petru nebo Evu?

Ani Eva nemá úplně jasno, jak to má nastaveno s Martinem. Ví však úplně přesně, jak to chce s Kryštofem a termín rozvodu už se blíží. A potom mu...

Drbárna ze ZOO: Ty nejzajímavější události, na které se můžete těšit v první polovině února
29.01.2023

Drbárna ze ZOO: Ty nejzajímavější události, na které se můžete těšit v první polovině února

Nejčastěji se bude na obrazovkách objevovat Sid. Po prvním pokusu s líhnutím vajec se s chutí pouští do další práce. Má velkou oporu od Hrušky,...

Ulice: Kryštof už je úplně paranoidní, Karla se chce dát rozvést a zachránit tak kluky před jejich dalšími hádkami
25.01.2023

Ulice: Kryštof už je úplně paranoidní, Karla se chce dát rozvést a zachránit tak kluky před jejich dalšími hádkami

Vojta a Kustík velmi trpí hádkami rodičů. Kustík má záchvaty vzteku a Vojta potíže ve škole. Takhle už to dál nejde. Ve 4409. dílu Karla přichází s...

Příští týden v Ulici bude plný nečekaných návratů. Čím překvapí Tonda a Mirek?
31.12.2022

Příští týden v Ulici bude plný nečekaných návratů. Čím překvapí Tonda a Mirek?

První lednový týden do Ulice zavítají postavy, které jsme už nějakou dobu neviděli. Na veřejnost se osmělí zhrzený Tonda Hložánek, aby z Lumíra...

Diskutujte

Nejnovější diskutované