Známe nového Napoleona! Hlavní roli ve filmu Kitbag získal Joaquin Phoenix

Známe nového Napoleona! Hlavní roli ve filmu Kitbag získal Joaquin Phoenix
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oscarový herec sundá masku Jokera a v roce 2023 se nám představí jako nejvýznamnější francouzský vojevůdce Napoleon Bonaparte. Co všechno o chystaném snímku víme?

Pod křídly 20th Century Studios chystá režisér Ridley Scott (Marťan, Prometheus, Vetřelec) životopisný film snad nejuznávanějšího Francouze všech dob. Nepůjde pouze o přehlídku jeho úspěšných bitev a podmanění evropského kontinentu, zaměří se také na jeho původ, soukromé pozadí strmého vzestupu nebo vztah s Josephinou, jeho ženou a životní láskou. 

Název Kitbag je vyňat ze známého anglického rčení „there is a general’s staff hidden in every soldier’s kitbag”, neboli „v tornistře každého vojáka je ukryt kus generála”. 

Z toho mála, které je veřejnosti zatím známo, můžeme soudit, že je na co se těšit. Jde o osvědčenou kombinaci tvůrců. Spojení Scotta se scénáristou Davidem Scarpem známe již z úspěšného thrilleru Všechny prachy světa (2017). Režisér v minulosti pracoval také s Phoenixem, který se ujal role Commodea ve filmu Gladiátor (2000). Doufejme, že se pandemie dvaaosmdesátiletého Scotta příliš nedotkla, v současnosti totiž pracuje na uvedení hned několika nových titulů. Na rok 2021 ohlásil film Gucci, dokumentující příběh Patrizii Reggiani, která byla odsouzena za zinscenování vraždy svého manžela Maurizia Gucci. Její postavy se má zhostit Lady Gaga, vedle ní by se ve filmu měli objevit Al PacinoRobert de Niro nebo Adam Driver. Po uvedení toho snímku údajně oficiálně započne realizace Kitbagu. 

V příštím roce se také dočkáme očekávané premiéry Scottova snímku The Last Duel. Nezbývá než doufat, že současná situace nepozdrží realizaci žádného z očekávaných projektů a my se brzy dočkáme odtajnění dalších novinek ohledně Kitbagu.