Klan Gucci: Dechberoucí Lady Gaga v příběhu o lásce a zradě, který otřásl světem módy

Klan Gucci: Dechberoucí Lady Gaga v příběhu o lásce a zradě, který otřásl světem módy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Často velice propagované filmy jsou spíše točené pro Oscary, to ale neplátí o filmu Klan Gucci. Pokud vás odradila masivní reklama na film v kině, můžete si ho teď vychutnat na HBO Max. Je jedno, jestli znáte příběh slavné vražedkyně, nebo jste o něm neslyšeli. Skvostná Lady Gaga vás vtáhne do děje.

Čeká vás krásné a plynulé vyprávění o vztazích v klanu rodiny Gucci, kterou silně ovlivní mladá snoubenka Patrizia. Ta v podání opravdu skvělé Lady Gaga je skutečně mimořádně sebevědomá, až odpudivá bytost. Probouzí obdiv, znechucení i lítost zároveň.

Rozhodně ani role mladého Gucciho v podání Adama Drivera není přehlédnutelná, i když je to na první pohled nudná šedá myška. Nakonec ale není a paradoxně právě Patrizia z něj udělala člověka, který pochopil, že takový život, jaký mu jeho žena naplánovala, žít nechce.

Al Pacino byl opět skvělý, i když chvílemi se sympatie k jeho postavě někam vytrácely. Ale své řemeslo umí, to je třeba dodat. Zábavná je jeho fyzická proměna, protože z něj byl tlouštík a až se zdálo, že má pod skvěle padnoucím oblečením možná nafouklé polštářky.

Jared Leto si nevybírá snadné role, aly tady by měl získat titul za nejlepší masku, protože dokud nevíte, že je to on, tak je ve filmu k nepoznání a stejně jako jeho filmový otec Al Pacino se své role zhostil se ctí.

Intriky v bohatém rodinném klanu opepřené zábavnými hereckými výkony, kde jsou všichni správně přehnaní, protože jsou Italové, vytvořili senzační příběh, který i přes délku 150 minut uteče jako voda. Český dabing, který HBO Max nabízí, je potom vítaným bonusem.

Velká škoda, že z filmu byla vystřižená milostná scéna Lady Gaga se Salmou Hayek, která si ve filmu střihla malou, ale výraznou roli kartářky, která nakonec ovlivnila životy všech hlavních hrdinů, protože měla na Patricii silný vliv.

Film se natáčel od února do května 2021 během třetí vlny covid-19 pandemie v Evropě. Komplikované natáčení s přísnými bezpečnostními opatřeními bylo ve městech Řím, Miláno a Florencie, ale také na malebném a filmaři oblíbeném jezeře Como a v italských Alpách, které byly ve filmu jako švýcarský St. Moritz.

Zdroj článku: