Horečka sobotní noci: Proč se muselo natáčení na tři dny zastavit a kdo se do filmu zbláznil

Horečka sobotní noci: Proč se muselo natáčení na tři dny zastavit a kdo se do filmu zbláznil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tony Manero proplouvá nudným životem v Brooklynu, kde bydlí se svými rodiči. Ti jsou nejvíce pyšní na jeho bratra Franka – a Tony se ocitá v jeho stínu. Tony ožívá až s příchodem sobotní noci, kdy vyráží se svými přáteli do tanečního klubu, kde je považován za nejlepšího tanečníka široko daleko.

Čeká ho taneční soutěž, na kterou se připravuje s partnerkou Annettou. Ovšem v klubu si všimne Stephanie, které nabídne, ať se soutěže zúčastní s ním. Jenže Stephanie se Tonymu velmi líbí. Podaří se mu s ní navázat víc, než jenom přátelství?

Kdo se ucházel o jakou roli?

Hlavní roli Stephanie si ve filmu zahrála Karen Lynn Gorney, konkurzu se však účastnily například Carrie Fisher, Jessica Lange, Kathleen Quinlan nebo Amy Irving – ta se dostala až do rozhodovací fáze. Joseph Cali ztvárnil roli Joeyho, o roli soupeřil s Ray Liottou nebo Davidem Carusem.

Jaké bylo natáčení s Johnem Travoltou?

John Travolta a jeho taneční umění bylo jasným favoritem pro hlavní roli Tonyho Manera. Jenže natáčení s ním nebylo vůbec jednoduché. Neustále ho doprovázel dav šílejících fanynek, takže natáčení se muselo hned několikrát přerušit. Přerušení proběhlo i tehdy, když mu zemřela jeho přítelkyně Diana Hyland. Travolta byl neustále podrážděný, takže filmaři mu dali tři dny, aby se z toho oklepal.

Z kritika fanatickým fanouškem

I filmový kritik jako je Gene Siskel může být skalním fanouškem. Film se mu natolik líbil, že jej viděl sedmnáctkrát po sobě. Dokonce si v aukci koupil Travoltův bílý oblek za 145 tisíc dolarů. ​