Kolja (1996): Jak se po 25 letech změnil představitel malého ruského chlapce a jak vzpomíná na natáčení

Kolja (1996): Jak se po 25 letech změnil představitel malého ruského chlapce a jak vzpomíná na natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Andrej Chalimon všechny zaujal už ve svých šesti letech. Film Kolja se u nás stal klasikou a na malého ztraceného chlapce dodnes rádi vzpomínáme. Po 25 letech už ale pořádně vyrostl a je z něj úspěšný manažer. Podívejte se, jak dnes představitel malého Kolji žije a vypadá a co plánuje do budoucna.

Jak Andreje do filmu vybrali?

To, že si ve filmu zahrál zrovna Andrej Chalimon byla dost velká náhoda. Na základě objednávky českých filmařů k nim totiž do školky přišel tým odborníků, kteří měli za úkol vybrat malého ruského kluka, který dobře recituje a má dobrou paměť. Tehdy šestiletému Andrejovi to šlo dobře, a tak ho vybrali do castingu, který se už konal u nás. Všichni si ho už od začátku oblíbili, takže role nakonec připadla jemu.

Čtěte také: Malá Uzlinka z Pelíšků se změnila k nepoznání. Sylvii Koblížkové už je 35 let a herectví pověsila na hřebík

Jak vzpomíná na natáčení?

Může to vypadat, že natáčení vtipných scének bylo velmi jednoduché, ale některé situace byly vážně náročné.

S hraním neměl malý chlapec žádné zkušenosti, a tak bylo ze začátku dost těžké ho přimět plakat. Filmaři mu tedy museli sebrat oblíbenou hračku a rozšlápnout ji před ním, aby začal brečet. Zafungovalo to a rozhodně tedy nešlo jen o hrané slzy.

Čtěte také: Dnes byste dětskou hvězdu českých filmů nepoznali. Jak vzpomíná Pavlína Mourková na natáčení filmu Jak se točí Rozmarýny

Náročné to bylo i s deštivými scénami na hřbitově. Protože pravý déšť by na kameře nebyl tolik vidět, objednali si tvůrci hasičskou cisternu a déšť jim vyšel na pěkných 200 tisíc korun.

I tak ale herec na natáčecí dny vzpomíná s láskou a rád by se k herectví zase vrátil.

Dva roky po natáčení dokonce s maminkou bydlel v Česku, protože v Praze dostal nabídku na reklamu. Za roli Kolji tehdy získal Českého Lva a ve škole se po velkém filmovém úspěchu stal dětskou celebritou. Další herecká šance se mu však u nás už nenaskytla, a tak se vrátil zpět do Moskvy.

Čtěte také: Jak dnes vypadá holčička ze známé vánoční reklamy na Kofolu a jak probíhalo natáčení

Tam si Andrej zahrál několik menších rolí v seriálech, v dospělosti ale v kariéře herce moc štěstí neměl.

Vyzkoušel několik profesí, ale herectví si zamiloval ze všech nejvíc

Po dokončení střední školy Andrej vystudoval veřejnou správu, pracoval u filmové produkce, jako prodejce elektroniky, a nakonec i ve vojenské komisi.

Čtěte také: Brejlatá Douchová z komedie „Vrchní, prchni!“ už je zase za pultem a prodává

Nyní je úspěšným manažerem velké moskevské firmy, která prodává značkové hodinky.

Říká ale, že herectví si oblíbil ze všeho nejvíc a moc rád by se k němu zase vrátil, kdyby přišla nějaká příležitost. Kdo ví, třeba to bude i pokračování Kolji.