Diana Rytířová: Cílevědomá máma z Ulice

Diana Rytířová: Cílevědomá máma z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se fanoušci seriálu dozvěděli, že do seriálu Ulice nastupuje Bára Seidlová, která bude ztvárňovat roli Diany Rytířové, mnohým divákům vyrazila dech. Zpočátku nesympatická žena si ale získává své publikum.

Jaké bylo její mládí?

Barbora Seidlová alias Diana Rytířová hraje seriálovou mámu Sáry Affašové, která zde hraje její dceru Janu. Jaká ale její máma je? Jana by ji nejspíš popsala jako „na nervy lezoucího člověka“, ale pořád je to máma. Diana je velmi ambiciózní a málokdy dělá ústupky. 

Diana pochází z Chomutova. A stejně jako její dcera i ona začala v dětství projevovat mimořádné nadání. Začala navštěvovat hodiny zpěvu, což ji dostalo až do chomutovského sboru. Diana mířila čím dál výš. Ovšem její kariéru zarazilo nečekané těhotenství.

Kdo je otec?

Když se Dianiny rodiče (Janiny prarodiče) dozvěděli, že jejich dcera, která má slibně rozjetou kariéru, otěhotněla, vzali si ji k sobě mimo Chomutov, kde Diana mohla dítě odnosit. S rodiči neměla příliš harmonický vztah už jen díky tomu, že všichni věděli, že skončí jako svobodná matka. Diana totiž tehdy nechtěla, aby otec dítěte věděl, že vůbec otěhotněla. A tak šel čas a Diana odrodila holčičku, kterou pojmenovala Jana. Dítěti nikdy neřekla, kdo je její pravý otec, ale hrála před ní šarády, aby ji ochránila. 

Odjezd do Ameriky

Diana se svou dcerou neměla příliš ideální vztah. Jejich vztah byl komplikovaný a nepřidalo tomu ani to, že se Jana rozhodla odletět do Ameriky dělat modelku. I přes Dianin zákaz Jana nakonec odletěla a Diana tak zůstala v Chomutově sama. Ta si pro dceru představovala ale jinou budoucnost, kterou by měla jistou, a měla pevnou půdu pod nohama. Zatímco její dcera byla svým způsobem rebel.

Ale jaká matka, taková dcera –⁠ stejně jako Diana i její dcera má svou hlavu a je málokdy neústupná.

Návrat milované dcery

Když se Jana po několika letech vrátila z Ameriky, Diana ji rozhodně nevítala s otevřenou náručí. Pořád Janě nemohla odpustit to, že jen tak zmizela. Dokonce jí pořád vyčítala její styl života, což vedlo k neustálým hádkám a Janině zášti vůči vlastní matce. Ta to s ní vždycky, koneckonců, myslela dobře. Vzpurná Jana matčino chování vnímala ale úplně jinak.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Z očí do očí

Trvalo to nějakou dobu, ale nakonec se Diana objevila na prahu dveří Janina bytu. Ta na ni mlčky zírala a chvilku se vzpamatovávala z prvotního šoku, že ji její matka přijela navštívit do Prahy. Diana se totiž rozhodla, že řešení konfliktů na dálku nic neřeší, a tak se rozhodla dceru navštívit sama.

Bylo to krátce po pokusu o znásilnění její dcery. To ovšem Diana nemohla v sebemenším tušit, jelikož to Jana v té době pečlivě tajila před okolím, než se odhodlala vyjít s pravdou na povrch. I když Diana byla zprvu skeptická, zda si Jana celou situaci nepřibarvila, stála přesto na její straně.

A zase ten táta

Jana se rozhodla oprášit staré téma aneb kdo je můj táta, v čemž se jí Diana snažila zabránit. To se jen proměnilo v řadu dalších konfliktů, které vyústily v to, že Jana odjela hledat otce do Lisabonu. Ovšem do té doby netušila, že jí matka lhala o původu svého otce. A tak když se dozvěděla, že její otec nežije vůbec v Lisabonu, s matkou přestala na čas mluvit. 

Diana pořád věřila, že je správné, aby se dcera o původu otce nedozvěděla. Už jen kvůli její slibné herecké kariéře. Věděla, že by pravda mohla dceři ublížit. Čas dal ale slovo a Jana přece jen svého otce úspěšně vypátrala.

Střet Diany s otcem dítěte Jany proběhl v klidu a ta se mu omluvila za to, proč mu nedala vědět, že s ním čeká dítě.

 

Zdroj: