Steven Spielberg slavil letos své 75. narozeniny, tak co se nekouknout na jeho nejlepší filmy na Netflixu

Steven Spielberg slavil letos své 75. narozeniny, tak co se nekouknout na jeho nejlepší filmy na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Steven Spielberg patří k nejlepším a nejúspěšnějším režisérům všech dob. Jeho filmy doprovází již několik generací a dokáží naplnit sály kina až do posledního místečka. 18. prosince slavil filmový génius 75. narozeniny a na Netflixu se můžeme kouknout na některé z jeho nejlepších kousků.

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Rok 2002 byl pro Spielberga rokem praporů. Kromě režie dystopického sci-fi thrilleru „Minority Report“ se mu také podařilo natočit toto životopisné drama o Franku Abagnale mladšímu (Leonardo DiCaprio), mladém podvodníkovi, kterému se daří krást miliony tím, že se vydává za pilota, lékaře a právního zástupce. Tom Hanks vystupuje jako agent FBI, jenž ho zarputile pronásleduje. Tento film patří mezi základní kameny úspěchu DiCapria a Spielbergova svižná režie dává filmu velmi speciální a současně chytlavý flér.

Jurský park (1993)

Děti z 90. let vyrůstaly s dinosaury, a to především díky Spielbergovu mistrovskému dílu „Jurský park“. Vidět neuvěřitelně realistické CGI-praještěry na velkém plátně, a to poprvé v takovémto rozměru, patří dodnes mezi největší zážitky v kině. Když Dr. Alan Grant (Sam Neil), Dr. Ellie Sattlerová (Laura Dern) a Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) utíkají před mocným Tyrannosaurem anebo před vysoce inteligentními Velociraptory, určitě se nikdo nebude nudit.

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Mimozemšťan, který byl svými kolegy omylem zapomenut na naší planetě, se skamarádí s mladým klukem. Jeho pomocí se chce dostat zase zpět domů. Takhle jednoduchý, ale současně geniální je děj Spielbergova díla z roku 1982. E.T. byl po Čelistech jeho druhý největší hit (alespoň do té doby, než se na plátně objevili dinosauři). Tento film se vyplatí už jen díky scéně s létajícím kolem.

 

Zdroje: