Slunce, seno, jahody: Tipněte si, koho ve filmu ztvárnili rodiče Zdeňka Trošky (TV tip)

Slunce, seno, jahody: Tipněte si, koho ve filmu ztvárnili rodiče Zdeňka Trošky (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon Plánička si chce ověřit svůj experiment, který má prokázat vyšší dojivost krav při poslechu hudby. Proto se vydává do JZD Hoštice, ale hned na začátku se setkává s negativním postojem proti jeho studii v samotném družstvu.

Šimona ubytuje u sebe doma stará Škopková, která má za úkol zjistit, jaký je skutečný důvod návštěvy tohoto mladého studenta. Šimonův pobyt v Hošticích znepříjemňuje žárlivý Venca, kluk mladé Blaženy Škopkové. Povede se Šimonovi prosadit si svou?

Celé natáčení této komedie provázelo mnoho nešvarů, studio Troškovi poskytlo pouze zlomek vybavení, všechno si musel shánět sám. Také cenzura byla v té době velmi přísná, takže film byl pod palbou kritiky od samého začátku.

Film vznikl náhodou, bez prostředků a s velmi nízkým rozpočtem

Zdeněk Troška si nemohl pomoct, kdysi prohodil myšlenku, proč se k nám dováží italské komedie, když si je můžeme natočit sami. Toho se ale chytl tehdejší ředitel studia Barrandov a řekl mu, že nic nebrání v tom, nějaký zábavný film natočit. Troška se toho hned ujal, inspiraci čerpal ze svého dětství, které trávil na vesnici.

Ve filmu se objevují rodiče Zdeňka Trošky

Pamatujete si na krátkou scénu, ve které vystupuje matka doktora Káji Kroupy, kterého ztvárnil Josef Stárek? Do této role režisér Zdeněk Troška obsadil svou maminku. A aby to nebylo líto tatínkovi, ten dostal roli ve filmu mnohem větší, Václav Troška si zahrál samotného starého Konopníka.

Už jednou nadabovaná Angelika, markýza andělů si prošla novým dabingem

Zdeněk Troška byl puntičkář, o čemž svědčí také scéna, kdy Škopková v podání Heleny Růžičkové sleduje v televizi Angeliku, markýzu andělů. A vzhledem k tomu, že dabing tohoto filmu byl nepoužitelný, musela Libuše Švormová tuto část nadabovat znovu.

Letní českou komedii vysílá televize Prima a to v neděli 16. 8. ve 20:15 hodin.