Vzrušující obrat v Ulici: Klíma drží Havelku v šachu. Zlomí mu konečně vaz?

Vzrušující obrat v Ulici: Klíma drží Havelku v šachu. Zlomí mu konečně vaz?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mirek se po nepovedeném večeru omluví Magdě za jeho netaktní přístup, ale omluva nedopadne dle jeho představ. Magdy se opět dotkne Mirkovo komentář týkající se Anežky. Navíc Mirek udělá nevhodný žertík, když Magda shodí jeho práci. To se jí opět dotkne a cestou do práce panuje ticho. V 4137. dílu půjde ale do tuhého úplně jinak.

Jana se rozhodne opustit rodinu dříve, než bylo původně v plánu. Diana chce uspořádat rozlučku, na kterou se odváží pozvat i manželku Janina otce, která ji nemůže vystát, protože na ni žárlí. Jana by moc stála o to, aby se jejího loučení zúčastnil i Bruno, ale ten její pozvání rázně odmítá. 

Prokopa napadne geniální plán, jak studentku Anežku vysvobodit ze spárů urputného profesora Kaliny. Nabídne Anežce zúčastnit se ekologické olympiády a možnost vybrat si mezi touto a fyzikální. Rozhodnutí Anežky překvapující nebude, zato Landová vyrazí všem profesorům dech. 

Prokop tak získává u Magdy cenné body. Ta, aniž by to tušila, je k Prokopovi stále poutána. Proto netuší a nedokáže vysvětlit, proč ji Mirkovo reakce tak vytáčejí. 

 

Silně šokovaná bude Iva, když se u jejich dveří objeví Robin Havelka. Přijde s nabídkou, která se neodmítá. Havelka dostal nůž na krk kvůli svému krajně neodpustitelnému chování a má jen minimální čas na to, aby celou záležitost mezi ním a jeho podřízeným urovnal. Pokud se mu to nepovede, jeho slibně rozjetá kariéra končí.

Přepadne tedy Vítka Klímu při posezení v hospodě a vytasí se s luxusní peněžní i kariérní kompenzací všech psychických škod, které mu způsobil. 

Na Vítka tak přijde velké dilema. Může mít najednou vše, o čem kdy snil, a ještě něco navíc. Jako bonus se může nadobro zbavit Havelky a v klidu se věnovat své práci. Na druhou stranu to ale znamená Havelkovi vyjít vstříc a vlastně mu pomoct k tomu, aby ve svém oboru mohl pokračovat. Zvítězí hrdost a čest nebo vidina snové budoucnosti? 

 

Zdroj:

  • autorský text