Vzpomínáte na nelehký start Otíka a Hedviky ze seriálu Ulice?

Vzpomínáte na nelehký start Otíka a Hedviky ze seriálu Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je vůbec možné, aby se bohémský umělec dal dohromady se spořádanou pošťačkou? Postavy Otíka a Hedviky z Ulice jsou zářným příkladem toho, že to možné je. Co však předcházelo tomu, než se z nich stala šťastná rodinka?

Dva různé světy a iniciativní maminka ,,Puklice“

Ota Puklický byl od svého seriálového začátku prototypem klasického umělce. Život mimo ateliér (i v něm) si zkrátka užíval a na hledání pevného vztahu neměl ani pomyšlení. Ženy pro něj představovaly určitý druh zábavy, příjemného odreagování, ve kterém nadějný umělec hledal svou inspiraci. Pak ale do Prahy přijela krásná poštovní doručovatelka Hedvika, která naprosto oslnila Otíkovu maminku Irenu Puklickou, tehdejší ředitelku tamního gymnázia.

A protože v ní spatřovala ideální partii pro svého jediného syna, hned se měla k tomu, aby je seznámila a dala dohromady. Hedvice Otík padl do oka, jako silně věřící se však snažila nezradit svou víru a v některých ohledech byla velmi opatrná. A zejména v Otíkovi nespatřovala jen povyražení, ale skutečnou lásku, která by jí do života přinesla to, co jí tam chybí.

Otíkova bohémská povaha se však na celou věc dívala zpočátku trošku odlišně. Hedvika se mu jako žena nesmírně líbila, avšak při jejich seznamování nevybočoval ze svého standardního postoje k ženám. Z prvotního příjemného odreagování a zdroje inspirace se však začalo stávat něco vážnějšího a Hedvika se snažila vztah posunout někam dál. To však Otíka vyděsilo a pokoušel se hledat způsob, jak nechat vztah tzv. ,,vyšumět“.

Po nějakém čase si však Otík uvědomil, že k Hedvice chová hluboké city a ačkoliv si to dříve představit nedokázal, a to s nikým, s Hedvikou si pomalu v hlavě začal tvořit představy o šťastné budoucnosti a rodinném životě.

V Otíkovi nespatřovala jen povyražení, ale skutečnou lásku, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sňatek na dva pokusy    

Stejně jako začátek jejich vztahu ani začátek jejich rodinného života nebyl bez mráčků. Ačkoli se Ota odhodlal k velkému kroku, a sice vzít si Hedviku za ženu, při samotném obřadu ho popadla panika.

U oltáře se lekl, utekl pryč a Hedvice tak zasadil pěknou ránu, ze které se jen těžce vzpamatovávala. I šťastné konce se však dějí. Ota s Hedvikou se od sebe na nějaký čas distancovali, pak se ale Hedvika vrátila zpět do Prahy a pomalu si k sobě hledali zase cestu. A taky že ji našli. Dnes je z nich spokojená rodina, ve které je s nimi vedle Hedvičina syna z předchozího vztahu také jejich společný potomek, který se narodil teprve nedávno.