Otíkova zamotaná cesta životem

Otíkova zamotaná cesta životem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dříve největší bohém z Ulice, dnes spořádaný učitel na gymnáziu, který se stará o vlastního i nevlastního syna a milovanou ženu Hedviku. Jak se z nespoutaného malíře Otíka Puklického stal zodpovědný tatínek od rodiny?

Krušné začátky a typický život umělce

Psal se rok 2010 a do učitelského sboru gymnázia v Ulici přišel nový vyučující, kterého tamní škola ještě nezažila. Bohém každým coulem přinesl se svým příchodem do seriálu mnoho humorných chvil a zábavy, zároveň se však postaral o velkou spoustu malérů a nelehkých okamžiků. A nejvíc by o tom mohla vykládat jeho maminka Irena Puklická, která jakožto tehdejší ředitelka gymnázia musela neustále řešit jeho excesy.

Ač tropil problém za problémem, přízeň diváků i svých učitelských kolegů si postava herce Filipa Rajmonta získala ihned.

Společně s Terezou Jordánovou, kterou ztvárňovala Patricie Pagáčová, a Davidem Kučerou, kterého hrál Matouš Ruml, se stali nerozlučným učitelským triem, které bavilo diváky nejednu sezonu. A Tereza nebyla jediná z rodiny Jordánových, s kým si Otík náramně rozuměl.

Její dvojče Matěj byl Otíkovým nejlepším kamarádem, se kterým sdílel veškeré radosti i strasti svého mládeneckého života. Po pár divokých letech však přišel zlom, který s životem Oty Puklického úplně zamával.

Osudová láska mu změnila život

Když se v Ulici objevila milá, hodná, a ještě k tomu velmi pohledná Hedvika, zdálo se, že s Otíkovými patáliemi je nadobro konec. Učitel výtvarné výchovy a atraktivní pošťačka kolem sebe nějaký čas jen tak našlapovali, pak se však něco zlomilo a oba si uvědomili, že ve vzduchu létá velká upřímná láska.

Lenka Zahradnická - Hedvika, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Okamžik, na který tak dlouho čekala především Otíkova maminka, se zdál být velmi blízko. A ještě k tomu si vybral prototyp dokonalé partnerky, který si Irena Puklická vedle svého milovaného synka představovala. Zprvu dokonalý vztah však začal mít svá slabá místa, která se točila zejména kolem rozdílnosti jejich povah a Hedvičina syna z prvního vztahu.

I přes mnoho špatných momentů však Otík věděl, že Hedvika je tou pravou, a rozhodl se konat. To ovšem ještě netušil, že ho v onen osudný den, kdy bude stát před oltářem, dostihne panika a z obřadu uteče. Tak velký zvrtat žádný divák určitě nečekal, a zdálo se, že o dvojici Otíka a Hedviky už ve společném kontextu neuslyšíme.

Někdy však mají i zdánlivě smutné příběhy šťastný konec, a tak se tihle dva po čase dali zase dohromady a v současnosti tvoří krásnou rodinu obohacenou o jednoho dalšího člena, který se jim narodil v loňském roce. Co však Otíka poslední dobou velmi trápilo, byla jeho práce, kde mu jeho žáci způsobovali velké problémy.

Zdá se však, že i tyto krušné chvíle má už Filip Rajmont v roli gymnazijního profesora za sebou, a budeme všichni doufat, že jeho postavu už čekají jen krásné a humorné okamžiky, které náš všechny v jeho podání tak baví.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.tn.nova.cz