Symbolem lásky v Ulici bude jeden nevinný telefonát. Nemocná Gábina díky němu najde tolik potřebnou náruč

Symbolem lásky v Ulici bude jeden nevinný telefonát. Nemocná Gábina díky němu najde tolik potřebnou náruč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ženy mají dar věci komplikovat, a tak se v nich muži často nevyznají. Můžou si lámat hlavu sebevíc, ale na pravý důvod chování nebo náznaků jejich něžnějších protějšků stejně nepřijdou, dokud jim není podán na rovinu. Mnohé se tak mezi partnery v Ulici zamotá a zároveň vyjasní ve 4207. dílu.

Bedřich je hodně zaskočený, když mu Alice svěří, že by právě s ním chtěla dítě. Na začátku jejich vztahu Alice tuto možnost totiž vylučovala a možná právě proto se s ní Bedřich dal dohromady. A teď neví, jak s tímhle přáním naložit. Na mužskou válečnou poradu pozve Miloše do hospody, ale moudřejší nebude. Miloš má sice odpověď vždy a na všechno, ale žádnou takovou, která by Bedřichovi pomohla, nedostane. Komu však Milošova výřečnost poslouží, bude Vítek Klíma. 

Iva by nejraději viděla Vítka jako bankéře, který domů každý měsíc přinese slušnou, a hlavně jistou výplatu. Jejich rodinný finanční rozpočet se totiž postupně tenčí a Iva je tak čím dál tím nervóznější. Odmítne koupit Michalovi novou bundu, když tu současnou přinese domů roztrhanou. Snaží se být na Vítka milá, ale sama domácnost financovat nechce a nemůže, a tak se na ní každý další neúspěšný pracovní pohovor psychicky podepisuje. Ani Vítkovi není jeho nezaměstnanost lhostejná, ale zůstává stále nad věcí a dál si důkladně vybírá. Aby však alespoň nějak přispěl do rodinné pokladny a Ivu tak částečně uspokojil, domluví se s Milošem Knoblochem, že mu bude dělat podavače na stavbě. Iva nevěří svým uším, když s tím Vítek přijde domů. 

Nedávno Gábina utnula slibně se vyvíjející vztah s majorem Hermanem. I když je Jiří Herman schopný kriminalista, na ženské smýšlení a vrtochy jsou i jeho bystrý mozek a instinkt krátké. Nerozumí tomu a nechápe, co se stalo. Náhodou se potká s Gábinou u Karly doma, ale po krátkém a povrchním rozhovoru raději zmizí.

Komu však to napětí, které visí ve vzduchu, nedá, je Karla. Vyptává se Gábiny, co se mezi ní a Jiřím stalo, a když jí Gábina svěří, že se s ním dál nechce scházet kvůli jejím zdravotním potížím, pokusí se jí Karla domluvit, ať mu vše poví. Vidí totiž, že si navzájem nejsou lhostejní. Gábina se nakonec osmělí a Jiřímu zavolá. Tráví čas v ateliéru a chystá se tu i přespat, protože se znovu pohádala s mámou. Pozorný posluchač v podání majora Hermana na druhé straně telefonu se najednou objeví před ateliérem a Gábině nabídne svou velkorysou náruč i domov.  

 

Zdroj:

  • autorský text 
Zdroj článku:
  • autorský text