Ulice: Už to ví Luděk? Vanda letos rodí

Ulice: Už to ví Luděk? Vanda letos rodí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco se Luděk Volák vzpamatovává z faktu, že už s ním Vanda bydlí pod jednou střechou, ve snu by ho ani nenapadlo, že pro něj může být ještě hůř. Herečka Kristýna Hrušínská je totiž těhotná a diváci zatím mohou jen tipovat, jak to s ní scenáristé vymyslí. 

Kdy na Vandu praskne těhotenství? 

Těhotenství a miminko si Vanda z horoskopů kupodivu ještě nevěští. Možná, že tuší, že by to byl pro ni velký zápřah na psychiku. Herečka Kristýna Hrušínská však těhotná je a rostoucí bříško už dokonce ukázala světu. Jak s tím asi scenáristé naloží? Vzhledem k pokročilejšímu těhotenství je jasné, že už teď dělají vše pro to, aby postavu Vandy brali z dobrých úhlů a těhotenství na ní nebylo znát. Možná samotnou Vandu pozitivní těhotenský test překvapí. Potom si půjde pro radu ne k horoskopům, nýbrž k Amálce, která ji jako jediná vždycky vyslechla a dobře jí poradila. 

Ačkoliv už má na těhotenství po čtyřicítce nejvyšší věk, miminko je luxus, který si Vanda nemůže dovolit. Na krku jí totiž visí obrovský dluh. Ten za ni sice splatila máma, aby nenaskakovaly penále, pořád ho však musí splácet. Miminko by pro Vandu znamenalo nejen vyšší náklady, nýbrž logicky i vyšší absenci v práci.

Dluh Vanda teď splácí mámě. O malé částky se přitom nejspíš nejedná, když Vanda neměla ani na novou myčku, když se jí rozbila ta stará. Jen jestli za to nemůže Vandina negramotnost. Ta holka by určitě měla navštěvovat nějaké kurzy, aby měsíčně lépe vyšla. Vždyť u Luďka se rozhodně nemá špatně. Teď jí odpadne i placení nájmu. 

Těhotenství a miminko si Vanda z horoskopů kupodivu ještě nevěští, zdroj: Tv Nova 

Jenže Vanda na to šla od začátku špatně 

Jenže Vanda, jakkoliv to vypadá, že se vyšvihla a je teď úspěšná, to od začátku brala za špatný konec. Místo toho, aby se postupně v životě šplhala nahoru, vyskočila za Luďkem na vyšší úroveň životního stylu, aniž by na to sama měla nebo to byla schopna utáhnout. Teď má práci, teď bydlí u Luďka, ale říkají jí hvězdy, co bude, kdyby se s ní Luděk případně rozešel? Zůstane jí alespoň nějaká finanční rezerva, kterou by mohla použít na kauci nové garsonky? Nebo znovu nebude mít ani floka a poběží bydlet k mamince? 

U Vandy je tohle bohužel dost pravděpodobné. Ke všemu se ještě psychicky zhroutí, z čehož ji bude opět vytahovat její máma. A myslíte, že po práci, ke které přičichla, se Vanda jen tak vrátí k mopu? Možná by přece jen bylo miminko dobrým tahem, jak si Luďka udržet. Když totiž bude Vanda chtít, může Luďka držet v šachu. Vždyť jeho pověst by neunesla, kdyby chtěl od chudinky těhotné ženy odejít, nebo ano? Zdá se, že během krátkého pobytu v Česku se Vanda naučila alespoň to, jak se udržet nad hladinou. Hezké to však od ní není. Ale to je zkrátka Vanda. Během dospívání jí chyběla máma, což se na ní podepsalo.

Zdroj článku:
  • Autorský text