Páteční Prostřeno: Diváci se shodli, Robert servíroval nepěkně upravené blafy, ale hlavní je, že nevyhrála Maryna

Páteční Prostřeno: Diváci se shodli, Robert servíroval nepěkně upravené blafy, ale hlavní je, že nevyhrála Maryna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do třetice šťouchané brambory a podruhé vepřová panenka. Žádné velké překvapení se u Roberta nekonalo. Perličkou ovšem bylo, když se nejfalešnější soutěžící Maryna zeptala, zda všichni chválili jídlo upřímně jako ona a nepomlouvali potom tajně na kameru. Chutnalo ji vůbec něco, kromě svých jídel?

Robert žije v krásném rodinném domku ve vesnici Chocenice, kde rostou poslední roky domy jako houby po dešti. Předností jeho bydlení je velká zahrada, což se dnes u novostaveb nevidí tak často. Zahradu si hosté prohlédli hned po příchodu a rovnou si užili i zábavu na trampolíně, kde si zaskákali všichni a byli překvapeni, že podsaditý Robert je velmi pohyblivý.

V domě žije Robert s přítelkyní a její dcerou. Sám má jedenáctiletého syna z předešlého vztahu, se kterým sdílí společnou vášeň pro trampolínu, ale nežijí spolu.

Menu hostitel sestavil z jídel, která má rád a za suroviny údajně zaplatil 2500 Kč. To se ovšem řadě diváků moc nezdálo a pěkně Roberta zkritizovali. Moc kladných ohlasů nezískal ani za menu, které nebylo moc náročné ani dobře sestavené.

Televizní diváky ovšem spojilo něco jiného. Všichni se shodli na tom, že je vlastně jedno, kdo vyhrál, hlavně že to nebyla Maryna, která svou falešnou povahou a taktizováním všechny hodně otrávila.

Jako předkrm měly být mini langoše, které ovšem trochu nakynuly. Na to se vymlouval hostitel, když ostatní mluvili o tom, že si představovali na talíři několik malých langošů a místo toho měli placku přes celý talíř. Na stole se objevil i nedochucený tatarák z rajčat. 

Otevřeně zkritizovali i řídkou a nedochucenou kulajdu, ze které Robert sítkem lovil hrudky. Chuťově jim připomínala spíš koprovou omáčku. Maryna jídlu nemohla přijít na chuť. Bylo v ní i žalostně málo hub.

nepovedená kulajda, zdroj: FTV Prima

Hlavní chod byla opět panenka a šťouchané brambory. K masu byla omáčka ze zeleného pepře na víně, ale ani ta moc nenadchla, alespoň proti masu nikdo nic neměl. Se servírováním si Robert moc práce nedal, a tak talíře vypadaly jako ze školní jídelny.

Hostitel nepeče, jako dezert byl tedy dort z piškotů pokapaných šťávou a slepených dohromady pomazánkovým máslem. Kam se ztratily osvědčené české dobroty? Něco takového přece není na prezentaci v kulinářské soutěži. To i děti zvládnou lépe.

Přestože to dnes na talířích nevypadalo dobře a Robert schytal kritiku i za to, že nabízel dvakrát přípitek, nakonec si vyvařil vítězných 30 bodů.

Vypadalo to, jako by pánům začalo docházel, že Maryna taktizuje od prvního okamžiku, a tak raději dali víc bodů Robertovi, jen aby nevyhrála ona.

finálový večer Prostřeno, zdroj: FTV Prima

 

Zdroje článku: