V seriálu Euforie se našla mladá generace a ve sledovanosti láme rekordy

V seriálu Euforie se našla mladá generace a ve sledovanosti láme rekordy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Finále 2. řady seriálu Euforie z něj bezkonkurenčně udělalo nejsledovanější seriál současnosti a je vidět, že šlo o trefu do černého. Hlavně mladá generace se s hrdiny série dokázala ztotožnit a oblíbit si je. Český dabing potěší.

Hra o trůny má konkurenci ve sledovanosti

Po Hře o trůny jde o další seriál, kterým HBO láme rekordy sledovanosti. V současnosti každou epizodu druhé série zhlédlo na všech platformách v průměru 16 milionů diváků. Americký seriál je také naprostým fenoménem na sociálních sítích.

Dramatický seriál Sama Levinsona se drží na HBO Max 7 týdnů v řadě na prvním místě ve sledovanosti v USA i v Evropě.

1. série se dokázala prosadit už v roce 2019 a zapůsobila jako výpověď mladé generace. Tvůrci se nebáli ani ožehavých témat jako jsou drogy a vztah k sexu. Jde o sondu do mysli teenagerů, která zkoumá jejich chování a sexualitu, ale i závislosti a dopad špatných rodinných vztahů na psychiku mladého člověka.

Zendaya

Popularitu seriálu zvedla i oblíbená hvězdička mladé generace Zendaya (Coleman). Pětadvacetiletá kráska exotického vzhledu toho stihla už hodně a její popularita je na vzestupu. Její kariéru nastartoval Disney Channel, kde se objevila v několika úspěšných projektech. Z posledních úspěšných filmů stojí za zmínku Duna a Spider-Man: Daleko od domova.

Euforie se bez přetvářek soustřeďuje na život středoškolských studentů, kteří musí bojovat se svými emocemi a zmatkem z dospívání. Musí se nějakým způsobem vypořádat s požadavky na dospělé a zodpovědné chování a najít si svou vlastní cestu životem.

Hlavní osou seriálu jsou životy dvou mladých dívek, které řeší aktuální problémy současné mladé generace. Rue je vyléčená narkomanka a druhou výraznou postavou je nováček Jules.

Dramatické osudy přitahují

Zajímavostí seriálu je, že Sam Levinson si vymyslel téma, napsal scénář a druhou řadu si také sám režíroval. Dokázal tak plně přenést svou myšlenku od zrodu až po realizaci na obrazovky a je vidět, že jeho vize mladé generace dokázala oslovit mladé lidi napříč světem.

Z úspěchu seriálu lze vyvodit, že mladé publikum dnes zajímají spíše dramatické osudy a mladí lidé nevyhledávají romantiku s pohádkovým koncem. Chtějí reálné a nedokonalé postavy, které dělají v životě chyby a musí se oklepat z vlastních neúspěchů a vyhrát své bitvy.

 

Zdroj: