Překvapivý konec fantasy seriálu po třetí řadě – tohle asi nikdo nečekal

Překvapivý konec fantasy seriálu po třetí řadě – tohle asi nikdo nečekal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podobně jako v seriálu „Hra o trůny“ zvládne i „Zámek a klíč“. Již s příští sezónou předběhne své komiksové předlohy a tento úspěch netflixového seriálu napovídal, že by se mělo produkovat ještě hodně sezón. Ale teď je to jasné: Po 3. řadě je konec.

Pokračování nebude

Po dvou neúspěšných adaptačních pokusech bylo téměř zázrakem, že se začátkem roku 2020 skutečně objevil na Netflixu seriál „Zámek a klíč“ od syna Stephena Kinga. Ve skutečnosti byla streamovací služba s výsledkem a reakcí na seriál nakonec tak spokojená, že nejenže byla objednána druhá sezóna, ale i třetí.

Úspěch a oblíbenost napovídala tomu, že konec není zdaleka dosažen a Netflix chce fantasy hit ještě prodloužit, především proto, že knižní předloha toho ještě hodně nabízí. Jenže Netflix má jiné plány. Třetí a aktuální sezóna „Zámku a klíče“ bude i tou poslední.

Ještě letos se to ukončí

Fanoušci se ale nemusí bát nějakého nečekaného otevřeného konce. Duo autorů Carlton Cuse a Meredith Averillová mají příběh o dětech, které se pomocí tajemných klíčů vrhly do temného dobrodružství plného magie a démonů, rozepsaný a i dopsaný od úplného začátku produkce.

To, že příští sezóna uzavře sérii, bylo tedy ze strany autorů i Netflixu dávno jasné. Pro sledovatele to ale je překvapením. Jediné, co by mohlo být utišením, údajně nemusíme čekat celý rok na poslední řadu. Měla by se objevit ještě letos, a to na konci roku 2022. Zatím se můžeme ale radovat z druhé řady, která je teď aktuálně dostupná na Netflixu.

Zdroje článku: