Tento švédský thriller se ještě tento týden ukáže na Netflixu a podle traileru se můžeme těšit na zajímavou atmosféru

Tento švédský thriller se ještě tento týden ukáže na Netflixu a podle traileru se můžeme těšit na zajímavou atmosféru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Již za chvilku se můžeme kouknout na další netflixový hit ze Švédska Černý krab. Trailer k apokalyptickému thrilleru s Noomi Rapaceovou (7 životů) v hlavní roli každopádně slibuje vcelku atmosférickou žánrovou laskominu.

Tajný tip?

Zatímco filmy jako Red Notice nebo Projekt Adam zajišťují pro Netflix úspěch, streamovací služba se vyznačuje i velkým počtem překvapivých hitů. „Černý krab“ bude dostupný na Netflixu od 18. března a měl by patřit právě k těm překvapením. Pokud se koukneme na trailer apokalyptického thrilleru s Noomi Rapaceovou, dozvíme se, že nás čeká atmosférický a napínavý žánrový thriller, který využívá jeden z nejstarších filmařských triků: MacGuffin.

MacGuffin je většinou objekt, jehož jediným účelem je rozproudit příběh. Zajímavé je, že tento náhodný objekt má ve skutečnosti největší možnou důležitost, ale v samotném filmu není nikdy vysvětlen (někdy ani není ukázán). Nejlepšími příklady jsou zlatý kufr z Pulp Fiction, koberec v Big Lebowski nebo těch 40 000 dolarů v Psycho.

Děj filmu

Ve filmu byl celý svět téměř úplně zničen válkou, která stále neskončila. V obzvlášť kruté zimě je tým šesti švédských vojáků vyslán na tajnou misi, která by mohla konečně ukončit válku. Záhadný balíček (MacGuffin) má být přepraven přes ledové souostroví. Nejprve však musí překročit nepřátelské linie.

Rychle se ukáže, že věčný led není tím největším nebezpečím a že vojáci jsou neustále konfrontováni se smrtelnými a neznámými nebezpečími. Caroline Edh (Noomi Rapaceová), bývalá rychlobruslařka, má navíc pro misi své vlastní cíle. Její dcera byla zahlédnuta v uprchlickém táboře, což znamená, že Caroline by se s ní mohla znovu setkat, pokud úspěšně dokončí misi.

 

Zdroj: