Kočka na rozpálené plechové střeše: Elizabeth Taylor si střihla hlavní roli díky korunovaci Grace Kelly

Kočka na rozpálené plechové střeše: Elizabeth Taylor si střihla hlavní roli díky korunovaci Grace Kelly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná a úžasná Elizabeth Taylorová v roli frustrované Maggie prochází se svým manželem Brickem (Paulem Newmanem) velkou manželskou krizí. Brick svou ženou opovrhuje a v alkoholu utápí své myšlenky na minulost.

Maggie dochází z celé rodinné situace síly, navíc děti jejího švagra jí klidu moc nedodají a jen jí připomínají, že ona stále žádné dítě nemá. Třešničku na dortu tomu dodávají i spory o dědictví, které bude muset celá rodina řešit. Jak se se vším Maggie vyrovná? Uklidní se už tak napjatá atmosféra v rodině nebo se vody ještě více rozvíří?

Původní obsazení bylo také velmi zajímavé

Kdo ví, jak by si celý film vedl, kdyby obsazení herců bylo takové, jak měli producenti v plánu. Hlavní role měli ztvárnit James Dean a Grace Kelly. Bohužel, život Jamese Deana vyhasl při autonehodě a z Grace Kelly se stala monacká princezna. S náhradním obsazením měli také jasno, Elizabeth Taylorová byla jasnou volbou, ovšem s hereckým manželem to bylo horší. Tip padl na Montgomeryho Clifta, který ale roli ve filmu odmítnul – podle něj měla jeho role náznaky homosexuality, a vzhledem k tomu, že Montgomery homosexuálem byl, nechtěl v té době ještě více dráždit hada bosou nohou.

Film nikdy neměl scénář, základem byl režisérův koncept

V plánu bylo také to, že film bude černobílý. Ovšem diváci milovali Elizabeth Taylorovou a žený šílely po modrých očích Paula Newmana, proto se tvůrci filmu rozhodli pro film barevný. Snímek získal několik cen za nejlepší film roku 1959.