Předávání cen Emmy 2021 a Netflix v hlavní roli

Předávání cen Emmy 2021 a Netflix v hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
20. září se v americkém Los Angeles konal již 73. ročník udílení prestižní ceny Emmy. Tak jako na ostatních večírcích a takovýchto slavnostních udíleních cen, jsme mohli vidět spoustu módních trendů, extravagantních rób i skvěle padnoucích obleků, v nichž se slavní herci a herečky promenádovaly.

Kromě těchto slavnostních obleků, jsme pak mohli přihlížet oceňování seriálů a jiných televizních relací.

Netflix na prvním místě

Celé udílení prestižních cen ovládl tento ročník streamovací kanál Netflix. Na žebříčku hodnocených filmů, seriálů a jiných televizních pořadů, se Netflix dostal na první příčky. S celkovým počtem 44 výher tak tato platforma dohnala stanici CBS. Tato stanice ovšem bohužel letos nezískala ani jednu cenu, což bylo velkým překvapením.

Zdroj: Autor: Trakadas Ilias / Shutterstock

Nejvíce vítězství získaly pořady Dámský gambit a Koruna, oba shodně 11 vítězství. Oba pořady samozřejmě můžeme najít na již několikrát zmíněném Netflixu.

Kromě Netflixu se dařilo i ostatním službám a kanálům, jako je například HBO, který je stále nejúspěšnějším v pobírání těchto cen a stále s nejvyšším počtem výher celkem.

Jak to probíhalo

Oproti loňskému ročníku, kdy se předávání bohužel muselo obejít bez účasti živého publika, se letošní ročník opravdu povedl. Letos se pořadatelé dle serveru www.novinky.cz přiklonili k již zaběhlým tradicím, jak by měl takový přenos vypadat. Tedy, přes úvodní ceremoniál, kdy došlo k monologům snad všech zúčastněných, po děkovné proslovy, plné dojmů z výher a ocenění.

Došlo i na menší šok a informaci, kterou snad nikdo nečekal. Streamovací služba Paramount+ doslova zaskočila, a tím i možná odradila své potencionální diváky a sledující tím, že oznámila, že bude již nutností platit si Premium účet ke sledování pořadů.

S konečnými výsledky Netflix tedy doslova převálcoval své konkurenty. Přejme této službě, ať se jí i nadále daří a získá si co nejvíc svých věrných diváků.

Zdroje: