Dva krimi seriály na Netflixu, od kterých se neodtrhnete

Dva krimi seriály na Netflixu, od kterých se neodtrhnete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybíráme pro vás dva velice napínavé seriály, které patří na Netflixu k těm hodně sledovaným a které umí diváka držet v napětí do poslední minuty. Rozhodně jsou plné nečekaných zvratů, které ještě umocňují samotný příběh.

Drž se blízko

Cush Jumbo, James Nesbitt, zdroj: Netflix Media Center

Podle knihy Harlana Cobena s názvem Stay Close vznikl v roce 2021 skvělý napínavý seriál z produkce Velké Británie. Má 8 epizod s hodnocením 70 %.

Jde o příběh točící se kolem tří hlavních postav. Prvním je Ray Lavin (Richard Armitage), který byl kdysi velmi uznávaným fotografem, dokud mu incident před téměř dvěma desetiletími nezměnil život. Megan Pierce (Cush Jumbo) je znuděná manželka z předměstí, která ušla dlouhou cestu od incidentu, který ji před sedmnácti lety změnil. 

A konečně detektiv Jack Bromem (James Nesbitt) je dalším hlavním hráčem příběhu. Pronásleduje ho případ zmizení rodinného příslušníka. Incident se odehrál před mnoha lety, ale nemůže to nechat být.

Zdá se, že všichni se usilovně snaží žít nové životy a za minulostí udělali tlustou čáru. Megan vychovává své děti a žije poměrně spokojeně se svým milým manželem Davem. Ray už bohužel není úspěšným dokumentárním fotografem, ale smířil se tím a fotí děti zbohatlíků. Jack je poznamenaný starým případem, a když se mu do rukou dostane nový případ zmizelého, vynoří se stíny z minulosti.

Hadrian Cohen napsal 31 románů a o 12 z nich projevil zájem Netflix. Jde tedy téměř o dvorního spisovatele Netflixu. Stay Close je třetí adaptací Kolbenova díla.

Seriál je velice dobře zpracovaný a příjemně se sleduje. Jedna epizoda navazuje na druhou a děj je tak přesvědčivý, že nutí diváka doslova hltat jednu epizodu za druhou. Seriál má svou atmosféru a je příjemně napínavý, často hodně dramatický a ve svižném tempu.

Proces

Vittoria Puccini, zdroj: Shutterstock / GIO_LE

Napínavý italský seriál o vraždě dívky, kolem které se potkávají státní zástupkyně, právník, který touží po velkém případu a podezřelá. Seriál z roku 2019 má 8 epizod a hodnocení 79 %.

Když je na břehu řeky ve městě Mantova nalezeno tělo Angeliky Petroniové, vyšetřováním je pověřena státní zástupkyně Elena Gerda (Vittoria Puccini), osmatřicetiletá žena prožívající manželskou krizi. Elena se během šetření kolem případu ocitá ve spletitém labyrintu, ze kterého jen obtížně hledá cestu ven.

Napínavý seriál je odlišný od běžné italské produkce a scénáristé se snažili vytvořit sérii stylem, který je podobný osvědčeným americkým krimi seriálům. Příběh začíná brutální vraždou mladé dívky, jejíž smrt přináší četné komplikace. Divák je epizodu po epizodě svědkem vývoje vyšetřování, které vede přes řadu falešných stop, což generuje napětí a zvyšuje zvědavost.

Město Mantova nebylo vybráno náhodně a je trochu odlišné od ostatních měst, více ponuré. Ukazuje, že i ve zdánlivě klidném provinčním městečku se dějí hrozné věci.

Zdroj článku: