Nejlepší detektivní dvojice bojující proti zločinu, které známe z krimi seriálů. Komu to klape nejlépe

Nejlepší detektivní dvojice bojující proti zločinu, které známe z krimi seriálů. Komu to klape nejlépe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve dvou jde všechno lépe a výjimkou není ani vyšetřování závažných případů nebo dopadávání zločinců. Ať jsou to přátelé, partneři, manželé nebo jen kolegové, vždy táhnou za jeden provaz. Které detektivní dvojice patří mezi ty nejlepší?

Holmes a Watson

Kdo by neznal slavného anglického detektiva Sherlocka Holmese a jeho parťáka Johna Watsona? Jejich postavy byly díky seriálu Sherlock od stanice BBC přeneseny i do moderní doby v podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana.

Dvojice tvoří skvělé detektivní duo – Sherlock je tak trochu podivín, ale svou geniální myslí dokáže ohromit každého a Watson ho dokáže pokaždé vrátit nohama zpět na zem a přijít na reálné řešení problému. Jeden bez druhého by to nedokázali, a tak mezi nimi přes všechny neshody, postupně vzniká jedinečné pouto.

 

Stabler a Bensonová

Detektivní duo Olivie Bensonové a Elliota Stablera řeší zločiny v seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Detektivové spolu mají skvělý parťácký vztah, společně si prošli všemi těžkými i lehkými okamžiky a jeden druhému navzájem pomáhají s čímkoliv, ať už jde o úraz v práci nebo rodinné problémy.

Mají se navzájem hodně rádi, ale k milostnému vztahu mezi nimi nikdy nedojde. Tvůrci to tedy nechali na divácích, které seriál nutí uvažovat nad tím, co se mezi nimi mohlo stát a každý si tak najde to své. 

 

Mulder a Scullyová

Známá dvojice agentů Muldera a Scullyové z Akta X v podání talentovaných herců Davida Duchovnyho a Gillian Anderson na seznam určitě také patří. Oba za své role obdrželi řadu ocenění a obdiv diváků i filmových kritiků.

Přestože agenti FBI řeší nevysvětlitelné případy s nadpřirozenými silami, v jejich vztahu také nemají úplně jasno. Mulder je nadšenec pro paranormální jevy a nad jeho šílenými teoriemi se skeptická agentka Scullyová občas nepřestává divit.

 

Dempsey a Makepeaceová

Když je newyorský policista Dempsey přeložen do anglické jednotky jako partner detektivky Makepeaceové, zpočátku si vůbec nerozumí a každý mají odlišné vyšetřovací metody, nakonec však dohromady tvoří skvělý vyšetřovací tým. Nebo možná i něco víc?

To se v seriálu sice nedozvíme, ve skutečnosti ale ano. Herci Glynis Barber a Michael Brandon jsou totiž téměř 30 let ve spokojeném manželství a oblíbený detektivní seriál je přivedl dohromady!