Diskuze

Když britské křižníky psaly dějiny: Skutečný příběh filmu Bitva u La Plata

Bitva u La Plata patří mezi ty filmy, které spojily technickou přesnost s dramatickým líčením skutečné námořní události z počátku druhé světové války. Vytvořili ho Michael Powell a Emeric Pressburger, a i přes složitost příběhu, film dokázal zaujmout publikum. Dnes je oceňován jako námořní klasika.
Zpět na celý článek

Bitva u La Plata patří mezi ty filmy, které spojily technickou přesnost s dramatickým líčením skutečné námořní události z počátku druhé světové války. Vytvořili ho Michael Powell a Emeric Pressburger, a i přes složitost příběhu, film dokázal zaujmout publikum. Dnes je oceňován jako námořní klasika.
Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Zítra v Ulici: Ve středu si Landová pozve do ředitelny Kryštofa a Magda couvá z výběrka ve prospěch Prokopa
03.09.2024

Zítra v Ulici: Ve středu si Landová pozve do ředitelny Kryštofa a Magda couvá z výběrka ve prospěch Prokopa

O místo ředitele na gymnáziu v Ulici bude asi větší zájem, než se čekalo. Soně přibyla konkurence, která v ní vyvolává takovou paniku, že Prokop...

Ve 20. sezóně se nepoučitelná Vanda utopí v dluzích. S finančními problémy se svěří Tonymu
30.07.2024

Ve 20. sezóně se nepoučitelná Vanda utopí v dluzích. S finančními problémy se svěří Tonymu

Vanda v tom pořádně lítá. V závěru devatenácté sezóny jí z dluhů pomohla Hana, ale neměla to dělat. Možná že kdyby si Vanda konečně natloukla,...

Zlatá labuť: Alena se chce vdávat, Martinovi se podařilo uprchnout a Petr zase neví, kterou ženu chce
10.05.2024

Zlatá labuť: Alena se chce vdávat, Martinovi se podařilo uprchnout a Petr zase neví, kterou ženu chce

Bára neví, co má vlastně dělat. Setkání s Petrem neproběhlo tak, jak si ho vysnila, nemá doklady a začíná pochybovat, zda byl dobrý nápad se vracet...

Silent House z roku 2011: Film založený na skutečné události
08.07.2024

Silent House z roku 2011: Film založený na skutečné události

Jedním z nejděsivějších hororů natočených dle skutečné události je bezpochyby Silent House. Scénáristka se přitom inspirovala dalším hororem, La...

Ulice: Návrat Eddieho byl mnoho povyku pro nic. Ve 20. sezóně spolu Eddie a Magda něco plánují
06.07.2024

Ulice: Návrat Eddieho byl mnoho povyku pro nic. Ve 20. sezóně spolu Eddie a Magda něco plánují

Návrat Eddieho do Ulice vyhlížely mnohé divačky celé ty roky od jeho odjezdu do Barcelony. Devatenáctá sezóna byla zásadní v tom, že se v seriálu...

Ulice: Michal provokuje rodiče, se stěhováním postelí ale tvrdě narazí
30.09.2024

Ulice: Michal provokuje rodiče, se stěhováním postelí ale tvrdě narazí

Klímovi jsou rodina, která v seriálu Ulice téměř nikoho nebaví, a přece se jí daří vyvolávat nejsilnější emoce, pravda, hlavně negativní. Mnohokrát...

Ulice: Zmoudřel jsem já i moje role, říká Otův představitel Filip Rajmont
29.09.2024

Ulice: Zmoudřel jsem já i moje role, říká Otův představitel Filip Rajmont

Filip Rajmont se během oslavy ke dvacáté sezóně Ulice nechal vyzpovídat ohledně svých začátků v seriálu, současného boje se Soňou v podání Lucie...

Limity: Připravuje se nový seriál České televize a není to kriminálka
16.08.2024

Limity: Připravuje se nový seriál České televize a není to kriminálka

Nový seriál se prezentuje jako vyobrazení současných společenských témat s nadsázkou. Hodně prostoru v něm dostanou mladí lidé a také ekologie. Tím...

Kvíz: Poznejte českou pohádku jen podle krále - jsou hodní, zlí, hamižní i spravedliví
31.08.2024

Kvíz: Poznejte českou pohádku jen podle krále - jsou hodní, zlí, hamižní i spravedliví

Králové umí v pohádkách způsobit pěknou paseku. Zakážou princezně milovaného ženicha, slíbí něco, co neměli, nebo jsou příliš slabí na to, aby...

Herec Stanislav Fišer se k nám vrací pravidelně s Vinnetouem. Jeho hlas nás provázel celým jeho apačským dobrodružstvím
01.07.2024

Herec Stanislav Fišer se k nám vrací pravidelně s Vinnetouem. Jeho hlas nás provázel celým jeho apačským dobrodružstvím

V červnu to byly právě dva roky, kdy velký Manitou pozval Stanislava Fišera do svých lovišť. Bylo mu devadesát let a i když za sebou nechal...

Diskutujte

Nejnovější diskutované