Slunečná 61

Slunečná 61
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Said přijel na statek, chce se podívat na to, jak pokračuje práce na sanatoriu.

Drbny jsou v šoku, protože Said nenosí oblek. Lída a Svoboda přijíždějí schválit kolaudaci sanatoria. Svoboda je spokojený a rekonstrukci schválí. Lída se s ním pohádá a dá mu facku. Lída chce, aby Franta vymyslel, jak Týně a Jankovi znepříjemní život. Franta to slíbí a Zdeněk jím ještě víc pohrdá. Lída verbuje ženský, aby se proti sanatoriu protestovaly. Jenže Said si získá chlapi v hospodě, zaplatí jim alkohol, takže z toho nakonec není nic. Navíc Said zachrání malého Dolejše, kterému zapadnul jazyk. Ženské vidí, že je to dobrý člověk, tak sklapnou. Sylva sděluje Romanovi, že chce za pastvinu a vodu 11 milionů. Roman ej v šoku, počítal s osmi. Na tom byl se Sylvou dohodnutý. Sylva ale nehodlá ustoupit.

Roman přesvědčuje Klářina otce, aby za pastvinu zaplatil on. Klářin otec pochopí, že Roman ještě pastvinu nekoupil a vysměje se mu. Ať ji nejdřív koupí a on ji pak koupí od něho. Roman s něčím takovým nepočítal, nemá jedenáct milionů. Ale před Klářiným otcem to nepřizná. Petr radí Romanovi, aby vyvedl potřebné peníze ze Solange, ale Roman nesouhlasí, bojí se Johna. Roman nabízí Denise, aby zainvestovala do pastviny, ale Denisa ho pošle do háje. Ona má Johna, nepotřebuje investovat. Půjčí mu Libor a Petr, na vysoký úrok, ale ani tak to nestačí. Roman si půjčí zbytek peněz z banky. Julie balí, protože se stěhuje k Veterináři do vedlejší vesnice. Týna je z toho smutná, ale Julie se nestěhuje daleko, jen do vedlejší vesnice, kde má Veterinář dům. Navíc bude každý den pracovat na statku. Pro Týnu je to ale smutná událost, už tu nebude mít nejlepší kamarádku.

Janek se pokouší Týně vysvětlit, že tím, koho viděla souložit s Karolínou nebyl on. Ale Týna s ním odmítá mluvit. Julie se vrací na statek, protože hned první den vytopila Veterináři dům. Musí položit nové podlahy, takže zase bude bydlet na statku. Rozu trápí, že s ní Profesor nemluví. Chce sis ním promluvit, ale Profesor před ní vždycky uteče. Běta s ním promluví a přesvědčí ho, aby před Rozou neutíkal. Roza zjistí, že na statek přijela Sabina, bývalá prostitutka. Roza se s ní znala ještě z doby, kdy se živila jako prostitutka. Sabina má černý svědomí, protože se k Roze nechovala v minulosti pěkně. Bojí se, že Roza napráská jejímu manželovi, čím se živila. Roza jí řekne, že to nemá zapotřebí. Ale Sabina ji namotivuje k tomu, aby si s profesorem promluvila. Udělá to a domluví se, že zůstanou přáteli.