Pondělní Ulice: Mezi Bohunkou a Robertem zavládne mír a Žofka si může po dlouhé době oddychnout

Pondělní Ulice: Mezi Bohunkou a Robertem zavládne mír a Žofka si může po dlouhé době oddychnout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stalo se to, v co Iva celou dobu doufala, ale nikdo by si na to nevsadil ani deset korun. Mezi Bohunkou a Robertem zavládla shoda a vzájemné ústupky. Děkovat za to mohou Ivě, která celou dobu situaci pomáhala řešit. Žofka má klid, ale ten, kdo v klidu rozhodně být nemůže, je Vítek. Ani po tom, co se vody u Duškových uklidnily, Robert nehodlá přestat s masážemi.

Žofka je z apatie své mámy v šoku a sama začíná být hysterická

Chování Žofky Michal trochu nepobírá. Zatímco ještě nedávno k němu před svou mámou vyloženě utíkala, teď dělá přesný opak –⁠ chce být co nejvíce s ní. Žofka má totiž výčitky svědomí. Bojí se, že tuto změnu u mámy způsobila ona svým útěkem. Chudák holka si vůbec neuvědomuje, že problém má hlavně její máma. Že právě ona svou nejistotou, zapšklostí a setrváváním v minulosti způsobila, že se její dcera cítí být zodpovědná za máminu pohodu. To je ale samozřejmě špatně.

Žofka by měla rozvíjet svůj potenciál, ne být prostředníkem bitvy svých rodičů. To si naštěstí po naléhání Ivy Bohunka uvědomila. Už nechtěla být vězněm své zpackané minulosti, a proto se rozhodla udělat vstřícný krok ke svému manželovi. Vzala jeho návrh na péči o Žofku a udělala v něm pár drobných změn. Tímhle krokem vyrazila dech všem zúčastněným, zejména pak Žofce. Ta už do hospody hystericky naběhla s tím, že bude hasit další konflikt mezi svými rodiči.

Dušková začala pěstovat sebereflexi. Uvědomila si, že se svět netočí jen kolem ní a že pokud bude svou dceru i nadále dusit, nejspíš o ni přijde svou vlastní vinou. Ještě pořád má před sebou spoustu práce, ale už teď si může gratulovat.

Mezi Robertem a Ivou stále panuje zvláštní energie. Snad nás nečeká další nevěra.
Mezi Robertem a Ivou stále panuje zvláštní energie. Snad nás nečeká další nevěra. | Zdroj: TV Nova

Obavy z Robertovy blízkosti přetrvávají

Mile překvapený je i Vítek. To, že Dušková dostala rozum, je i pro něj senzační zprávou. Konečně se u nich doma budou řešit normální provozní věci a slovo Duškovi se nebude skloňovat všemi pády. Pokud si ale myslel, že právě Robert zmizí z jejich života, tak to se přepočítal. Koneckonců pořád ještě makají na jeho bytě. Nově si už i tykají a k Vítkově nemilému překvapení se Robert nehodlá vzdát Iviných pečujících rukou. Protože však není divoch jako Miloš, který by už nejspíš Robertovi dal pěstí, hodlá své teritorium bránit tím, že Ivu oslovuje láskou a tiskne se k ní jako divý. Toho si Iva samozřejmě všímá a baví ji to. Ještě nedávno ona byla v pozici, když mohla žárlit.

Bylo to v době, kdy se kolem něj točila Dita. Vítek se jí přitom smál, že žárlí, a ledabyle ji ujišťoval, že nemá proč. Teď je na koni Iva. Robertova pozornost ji těší, ale svého manžela by nikdy nepodvedla. Je totiž ryzí postavou, ale… tou byla koneckonců i Karla předtím, než se v jejím životě objevil Štěpánek. Tak nezbývá než doufat, že má Iva přece jen více rozumu.

Zdroj článku:
  • Autorský text