Kde je konec pohledné Ludmilce Horké z Četnických humoresek?

Kde je konec pohledné Ludmilce Horké z Četnických humoresek?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena Antalová (49) se prohnala televizní obrazovkou jako zářící kometa. V seriálu Četnické humoresky doslova zazářila a vytvořila elegantní, usměvavou a mazanou květinářku Ludmilku.

Málokdo ví, že je Alena původem ze Slovenska, kde vystudovala konzervatoř. Její čeština je bezchybná a lehký přízvuk roztomilý. Herečka už od studií na JAMU žije a hraje v Brně a je držitelkou ceny Thálie za rok 1999 v kategorii Talent roku do 33 let. Až seriál o životě prvorepublikových četníků z ní ale udělal hvězdu. Její roli květinářky Ludmilky, která odolávala nadbíhání četníka Arazima, a dokonce ho označila za sňatkového podvodníka, si diváci prostě zamilovali.

Navíc je jen málo hereček, kterým tak skvěle padne prvorepubliková móda. V každém kostýmu působila přirozeně a žensky, a tak to v té době nejspíš mělo být. Sympatie si samozřejmě získala nejen svým hraním, ale především samotným charakterem své role. Květinářka Ludmilka představovala ve své době průkopnici moderní a emancipované ženy, které nestačilo jen dělat manželovi hospodyňku. A nakonec se jí svým předstíraným nezájmem podařilo pověstného sukničkáře Arazima dotlačit až k oltáři.

Především období námluv bylo velice humorné a seriál tato dějová linka rozhodně vylepšila a okořenila.

Alena Antalová v Četnických humoreskách rozhodně vytvořila svou nejslavnější televizní roli. Přestože se objevila ještě ve výrazné roli v Pojišťovně štěstí, rozhodně bude pro diváky stále trošku drzou Ludmilkou, které slušel i ten nejbizarnější klobouk. Její seriálová postava měla nakonec s četníkem Arazimem dvojčata a herečka nezahálela ani v soukromém životě.

V roce 2005 se provdala za podnikatele Josefa Juráčka a stejný rok se jim narodila Alenka. Za dva roky přišla Elenka a za další dva roky Honzík. K tomu ještě do rodiny patřila Maruška z manželova předchozího vztahu. Není divu, že jsme Alenu na televizních obrazovkách už nevídali.

V roce 2019 natočila svůj první celovečerní film Léto s gentlemanem s Jaromírem Hanzlíkem, který napsal i scénář. Film byl ale prodělečný a moc se divákům nelíbil, přestože měl dobré herecké obsazení (Igor Bareš, Lucie Vondráčková, Miroslav Šimůnek, Tereza Kostková, Ivana Chýlková, Jana Boušková) a režíroval ho režisér Pojišťovny štěstí Jiří Adamec.

V období před natáčením vzniklo krátké video.

 

Zdroj: