Slunce, seno, Ulice…: Ženská válka pokračuje

Slunce, seno, Ulice…: Ženská válka pokračuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dubovská versus Nyklová, hospoda U Jindřicha versus Vendulino bistro. Není na čase tuhle zdlouhavou šarádu ukončit? Situace připomíná pohádku O veliké řepě. O smír se nejdříve snažil Lumír, neuspěl, snažila se Vendula, neuspěla. Znovu se o to v 4128. dilu pokusí Lumír. Uspěje tentokrát?

Lumír sebere odvahu do hrsti a vkročí do jámy lvové. Ve společnosti Tondy Hložánka, který odmítá jeho pohoštění, usedne za stůl v hospodě u Kateřiny a navrhne ji zakopat válečnou sekeru. Jak pochodí? Vyrazí s ním Kateřina dveře, nebo přijme jeho ruku na důkaz souhlasu?

Nekonečný boj se odehrává i v bance. I když se leccos změnilo. Havelka mění taktiku a dohání tím Vítka k šílenství. Toho si všimne Dita, která se bude kolegu snažit vrátit nohama na zem. Její podpora, kterou Vítkovi celou dobu poskytovala, je u konce. Hon na Havelku se totiž otočí i proti ní a její hněv se snese právě na Klímu. 

Jindra bude šokovat Bedřicha. Ten si bude zprvu myslet, když si s ním Jindra domluví schůzku, že mu chce nabídnout, aby se o jejich dceru Ladu staral více. Bude připravený tuto nabídku všemi deseti přijmout, ale Jindra ho vyvede z omylu. Bedřich na ni zůstane zírat jako opařený. 

Jako opařená bude stát na prahu svého bytu i Anička. Načape Sáru, jak jí kouří v bytě, což se jí nebude ani trochu líbit. To ale nebude jediné nemilé překvapení, které Sára Anče nachystá. Ještě že si Anička začala schovávat cennosti. Kdo ví, zda by jí nějaké šperky zbyly. 

Zdroj:

  • autorský text