Jindra Pražáková z Ulice, Bohdana Pavlíková

Jindra Pražáková z Ulice, Bohdana Pavlíková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká herečka Bohdana Pavlíková si v nováckém seriálu Ulice zahrála v několika epizodách v letech 2016-2017. Do seriálu vstoupila jako přítelkyně truhláře Bedřicha Lišky Jindra Pražáková.

Bohdana Pavlíková se narodila 11. srpna 1976 v Teplicích. V roce 1997 úspěšně odmaturovala na Střední škole dramatického umění v Šumperku. Už v době studií se aktivně zapojovala do hereckého života. Úzce spolupracovala s Divadlem Šumperk, které se po studiích stalo jejím mateřským jevištěm. Od roku 2008 působí v Divadelním studiu D 123 jako režisérka. Zrežírovala například muzikál Muž před pultem. Hostovala také v Národním divadle Ostrava a rok byla ve stálém angažmá Městského divadla v Kladně.

Na televizních obrazovkách se poprvé divákům představila již ve dvaceti letech v roli Blaženy Blachoutové v oblíbeném policejním seriálu Četnické humoresky. Později se objevila v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, kriminální sérii Rapl a v nekonečném seriálu Ulice, kde si zahrála postavu Jindry Pražákové. Kromě televizních seriálů si zahrála také ve filmech Krásno, Vybíjená či Šichta.

Zdroj článku:
  • Autorský text