Ewa Farna 10: Neznámá Známá (2017): Seznamte se s mladou zpěvačkou, která slaví již 16 let na scéně

Ewa Farna 10: Neznámá Známá (2017): Seznamte se s mladou zpěvačkou, která slaví již 16 let na scéně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bylo jí teprve 13 let, když vyšla její debutový singl Měls mě vůbec rád. Okamžitě se stala fenomén a brzy dobyla český i polský trh. O tom, jaké to je vyrůstat pod drobnohledem bulváru, se rozpovídala ve svém dokumentu.

V listopadu 2016 uspořádala koncert k výročí 10let na hudební scéně ve Fóru Karlín. Šlo o její vlastní největší show, kterou měla plně ve své režii. Během příprav, které trvaly bezmála rok, započalo také natáčení tohoto dokumentu. Přípravy vrcholily, když se Farna rozešla se svým dlouholetým managementem a vše tak padlo na její bedra. Kromě unikátních záběrů ze stage je divákům odhalena také stinnější stránka tak velkého projektu. 

Zpěvačka se mimo jiné rozpovídala o svém dospívání, které trávila spíše prací. V posledních letech je navíc terčem kritiky pro její váhu, i toto téma tak otevře. Odhaluje, jaký je kariéra zpěvačky nápor na psychiku. Ten údajně ustála zejména díky své rodině. Jejímu rodinnému zázemí je věnován velký prostor. V současnosti sice žije s manželem a kytaristou v její kapele Martinem Chobotem a společně vychovávají dítě, dětství ale strávila ve Slezsku, nedaleko Třince. 

Není tajemstvím, že Ewa Farna má polské kořeny. Ke vztahu mezi Čechy a Poláky, k odlišným kulturám a mentalitám má tak mnoho co říci. Otevřeně přiznává, že je hluboce věřící a Bůh pro ni hraje velkou roli jak ve vztahu k rodině, tak i ve veřejných záležitostech. Silným tématem je její tvorba samotná, většinou čistý pop budí kontroverze mezi částí veřejnosti a nejednou se setkává s přímou kritikou. Vášně budil i samotný snímek, který byl dlouhou dobu zařazen v žebříčků nejkontroverznějších filmů na csfd.cz

Rozhodně to není dokument pro širokou veřejnost, ale nemusíte být zrovna krajním fanouškem Farné, aby vás zabavil. Kamery i režie se ujmul jediný člověk, Martin Linhart, dlouholetý známý sedmadvacetileté zpěvačky. To zajistilo naprostou autenticitu a otevřenost snímku. Přece jen, málokoho nepohltí humor sympatické celebrity.