Survivor Česko & Slovensko 2023: Soňa snědla Pítrovi bramboru, Tereza toho řekla o Martinovi příliš

Survivor Česko & Slovensko 2023: Soňa snědla Pítrovi bramboru, Tereza toho řekla o Martinovi příliš
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Noční deště už patři k pravidelnému životu na ostrově, a tak se musí vylepšovat střechy. I kus chlapa, jako je Švanci je z nevyspání už trochu v nepohodě. V kmenech se všichni oťukávají, zatím to vypadá, že ani v jednom není úplně ideální komunikace. Pozor, spoiler k druhé epizodě.

U Hrdinů se hned po ránu spustila hádka o bramboru. Jak řekl Vašek, všichni věděli, že celá brambora patří Pítovi, ale Soňa si ji vzala a snědla. Na Píta tak zůstaly jen drobečky. Měl by si z toho vzít ponaučení, že jisté má jen to jídlo, které má v břichu! Je teprve čtvrtý den a už je jídlo středobodem života na ostrově. Zatím se však nikdo nesnaží najít něco k jídlu v moři a na jídelníčku je kokos.

U Rebelů se začíná tvořit seskupení ze silnějších hráčů. Žaneta je zatím nejvýraznější ženou, ale teprve čas ukáže, zda ji tato strategie spojenectví s muži vyjde. Neměla by na to moc sázet. Také je velice ostře proti Lídě. Má ji za starou a slabou. Problém Lídy je však spíše v tom, že je dost uzavřená. Měla by si zkusit na svou stranu získat pár lidí a trochu taktizovat, jinak si křišťálového moře moc neužije.

Souboj o kmenovou imunitu byl drsný a dlouhý. Stále jsou u silových soutěží ve výhodě ti nejurostlejší, protože mají ještě dost energie. Až časem bude větší prostor pro drobnější soutěžící, kteří nebudou tak moc trpět hlady. V kmenovce se přetahovaly dvojice na písku, jasně se nejlépe vedlo dvoumetrovému Filipovi z kmene Hrdinů. Soňa si zranila koleno, ale nemělo by to být nic vážného. Přetahovanou vyhráli Hrdinové a tím i kmenovou imunitu.

Rebely čekal boj o individuální imunitu. Ta se většinou získá hlavně vytrvalostí a soustředěním. Tentokrát svalovci neuspěli a imunitu si získal pětačtyřicetiletý Martin.

Martin a náhrdelník imunity, zdroj: TV Nova

Martin nepatří mezi oblíbence kmene. Je to hlavně proto, jak řekla Lída, že používá často v mluvě anatomické části těla. Tereza ho nazvala perverzním. To asi neměla. Ještě na kmenové radě si na něj postěžovala. Možná vůbec nepochopila, že šanci dojít nejdál mají ti, kteří se ze začátku moc neprojevují a budují si co možná nejvíce dobrých vztahů. Možná spoléhala na to, že Lídu v duelu hravě porazí. Bylo hned jasné, koho kmen odstřelí a bylo to hlavně kvůli Žanetě, která se tak bude chtít zbavit všech „nejslabších článků“ a nakonec ji odstřelí mužská část kmene, když zůstane jako jediná žena nejslabším článkem.

Ale ani u Hrdinů pořád nesvítí sluníčko a někomu už začíná vadit, že slovo mají dva lidé a ostatní se musí přizpůsobit.

Do závěrečného souboje nastoupila Lída a Tereza. Martinovi bylo naznačeno, že kdyby zvolil muže, tak ztratí u mužské části důvěru a zbaví se ho. Nakonec mu nebylo proti mysli zvolit Terezu. Nikoho ani nenapadlo, že kdyby proti Lídě poslali mladého kluka, který se umí trochu soustředit, což je většinou u vyřazovacích soutěží dost podstatné, tak by přece ten „nejslabší článek“ kmene musel porazit, a ještě by si získal respekt první individuální výhrou. Moc sebevědomí tam asi mladí vlci nemají. Mohla se předvést i Žaneta.

Ostrov tak opouští jako první dvaadvacetiletá atletka Tereza, která loni fandila Xence.

Na ostrov však přijdou další soutěžící, další hladové krky.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek