Alena Vránová a Lucie Štěpánková z Ulice slaví dnes narozeniny

Alena Vránová a Lucie Štěpánková z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když seriál, jako je Ulice, trvá dlouhých 17 let, není nic zvláštního, že si na postavy z jeho začátků už nepamatujete. Někdy však není od věci si je čas od času připomenout. K těm, na které jste možná zapomněli, patří například Marie Králová (herečka Alena Vránová) nebo kadeřnice Renata Novotná (herečka Lucie Štěpánková). Obě tyto herečky spojuje dávné působení v Ulici, ale i stejné datum narozenin.

Herečka Alena Vránová si v Ulici zahrála Marii Královou 

Když Ulice v roce 2005 začínala, její hlavní dějové linky se motaly kolem firmy na dřevěné hračky, která se jmenovala Království hraček. Tu vlastnil a šéfoval jí Václav Král (herec Radoslav Brzobohatý) a ho pak z domova podporovala jeho milující manželka Marie Králová (herečka Alena Vránová).

Víte, že tato role byla původně nabídnuta herečce Janě Brejchové?  Ta však byla pracovně velmi vytížena, a tak musela nabídku s díky odmítnout.

Herečka Alena Vránová se však role zhostila na jedničku. Ačkoliv už v Ulici nehraje, mohlo by vás zajímat, že Alena Vránová oslaví 30. 7. krásných 90 let. Gratulujeme! Ale zpátky k její postavě v Ulici. Marie Králová byla vzdělaná žena s životním nadhledem a důvtipem. Nikdy neměla děti, protože je mít nemohla, a tak veškerou svou péči a lásku věnovala svému manželovi.

Kdysi bývala učitelkou a učila hrát mimo jiné i na piano, přímo kariéry se ale vzdala, aby mohla naplno podporovat svého manžela. Ten byl do práce natolik zakousnutý, že na svou ženu neměl tolik času, jako by si přála.

Dá se tak říct, že celý život byla Marie osamělá. Když jí pak zjistili vážnou nemoc, rozhodla se bilancovat a ze všech sil bojovat o život, aby mohla ještě nějakou část svého života prožít jinak než dosud. 

Lucie Štěpánková jako kadeřnice Renata Novotná 

A paměť nemusí divákům dost dobře sloužit ani v případě, že zmíníme herečku Lucii Štěpánkovou. Pamatujete si ji z kadeřnictví? Herečka Lucie Štěpánková se v Ulici už dávno neobjevuje, 30. července spolu s herečkou Alenou Vránovou oslaví své 41. narozeniny.

Lucie Štěpánková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V Ulici hrála cílevědomou i odtažitou Renatu Novotnou, která působila dost rezervovaně. Na první pohled by ji ostatní nazvali namyšlenou. Leckdo by o kadeřnici Renatě také řekl, že před ostatními nejspíš střeží nějaké tajemství. Renata Novotná však měla takovou povahu.

Byla upřímná a na kamarádíčkování si moc nepotrpěla. Od lidí mimo její okruh blízkých přátel a rodiny si držela odstup. Zatímco s Ingrid si v kadeřnictví sedla, se Simonou už to bylo horší. Za to ale mohla Simona, která nemohla její chladnější povahu dlouho rozdýchat.

Navíc kadeřnice Renata uměla na hlavách zákaznic vytvářet umělecká díla, a tak na ni Simona obyčejně žárlila. Ani se není čemu divit, když Simoně začala přetahovat zákaznice. 

Zdroj článku:
  • autorský text