Zemřel Sean Connery, bylo mu 90 let

Zemřel Sean Connery, bylo mu 90 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skotský herec, který zahájil svou kariéru v roce 1962, kdy se představil poprvé ve své osudové roli agenta Bonda. A následovalo ještě šest dalších filmů, s nejznámějším tajným agentem.

Sean Connery zemřel pokojně ve spánku na Bahamách, kde trávil poslední dny obklopený rodinou.

Ačkoliv v průběhu svého života získal tajný agent s povolením zabíjet rysy mnoha jiných slavných postav, ve skutečnosti byl právě on tím pravým 007. On dal románovému hrdinovi Iana Fleminga svou tvář.

Když se ve svých 32. letech ucházel o svého prvního Bonda, musel soutěžit s hvězdami zvučných jmen, jako byl Cary Grant, James Mason a Richard Burton. Ale právě Connery byl tím vyvoleným, který mohl obdivovat zblízka bílé bikiny Ursuly Anderssové.

Před touto rolí, která mu změnila život, si zatím neznámý herec přivydělával rozvážkou mléka a leštěním rakví.

Po menších rolích se z něj hned po prvním filmu o Bondovi stala hvězda první kategorie. O svém talentu nás přesvědčil během šedesáti let mnohokrát, ať už byl otcem Indiana Jonese, mnichem s detektivním nadáním ve snímku „Jméno růže“ anebo nebezpečným vězněm ve snímku „Skála“.

Svým příjemným vzhledem, originálním humorem a drsným hlubokým hlasem učaroval ženám i mužům, kteří se snažili napodobit jeho přirozenou a nadčasovou eleganci.

Málo se o herci vědělo, že dlouhá léta chodil na lekce tance, což mu zajistilo udržovat se v kondici. Byl hrdý na svůj skotský původ a stal se jedním z nejštědřejších mecenášů Skotské národní strany.

Stáří trávil ve španělské Marbelle, v blízkosti golfového hřiště, kde každý den hrál, ale nakonec neunesl neustálý zájem novinářů a odstěhoval se na Bahamy.

V roce 2000 byl povýšený královnou Alžbětou II. do šlechtického stavu a získal také vyznamenání Kennedyho centra za celoživotní přínos umění a kultuře od Billa Clintona.

Odpočívej v pokoji.