Léto bez Terence Hilla a Buda Spencera? Ani náhodou

Léto bez Terence Hilla a Buda Spencera? Ani náhodou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podvanácté se sešli, aby natočili komedii Sudá a lichá, další z úspěšných filmů plných facek, humoru a skrytého přátelství. Poprvé si je do filmu vybral Sergio Corbucci a v americko-italské koprodukci vznikl film, který potvrdil, že tato dvojice může fungovat i jinde než ve westernu.

Tentokrát se vše točí kolem sázek. Terence Hill je talentovaný a prohnaný praporčík Johnny, který se skrývá za maskou naivity. Charlie (Bud Spencer) je řidičem kamionu a kajícníkem kvůli hazardu. Ty dva, kteří jsou nevlastní bratři, spojí boj proti partě tajných bookmakerů, kteří vydělávají peníze prostřednictvím zmanipulovaných sázek.

A potom je zde sestra Susanna a její sirotčinec, kterému hrozí zánik. A bude potřebovat nejen boží pomoc. Bratři tak budou muset spojit síly, aby dostali padouchy a pomohli dobré věci.

U toho všeho nebudou chybět železné pěsti, stoly a židle rozbíjené o hlavu a nekonečné kočkování bratrů, kteří snad ani nemohou být více rozdílní.

Když je poručík Johnny Ferpo povolán, aby rozkryl podsvětí hazardu, čeká ho ještě jedna náročnější mise. Musí přesvědčit svého nepříliš vlídného bratra Charlieho Ferpa, aby mu pomohl. Jenže to vypadá jako téměř nemožná mise. Bratři možná mají stejné příjmení a vášeň pro fazole, ale Charlie už se světem hazardu nechce mít nic společného a ke spokojenosti mu stačí řídit kamion.

Johnny tak bude muset použít i trochu nečestné způsoby, aby byl v přesvědčování úspěšný. Bude předstírat krádež kamionu a zneužije i otce, aby předstíral slepotu. A to je teprve začátek jejich dobrodružství, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky.

Natáčelo se v Miami na Floridě, kde herci společně natočili i další filmy. Tentokrát šlo o padesátičlenný italský filmový tým, který kvůli atraktivnosti pro americké diváky volil tuto lokaci.

Bud Spencer a Terence Hill, zdroj: © Česká televize

Carlo Perdersoli a Massimo Girotti, známější jako Bud Spencer a Terence Hill, dali život jednomu z nejvíce vzrušujících a nejmilovanějších filmových párů všech dob, a to nejen v Itálii. Za zhruba 20 let spolupráce spolu oba herci natočili 18 filmů, z toho 16 jako hlavní dvojice. Jejich produkce patřila k nejrozmanitějším v historii: od spaghetti westernů až po akční filmy a komedie. Jejich filmy si uměly získat davy fanoušků. 

Jak sám Bud opakovaně zdůraznil, byli jediným párem v kině, který se nikdy nehádal a nikdy neměl žádné neshody jakéhokoli druhu a vždy udržoval skvělé vztahy.

Film je ke zhlédnutí na ČT2 19. července.

Zdroj článku: