Avatar 2 aneb plánovaný návrat na Pandoru s Jamesem Cameronem

Avatar 2 aneb plánovaný návrat na Pandoru s Jamesem Cameronem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na film Avatar 2 z magického a nezapomenutelného prostředí planety zvané Pandora si ještě nějakou dobu počkáme, ale podle herce Stephena Langa se delší čekání vyplatí.

Lang, který by se měl objevit ve všech dalších pokračováních prohlásil:

Diváci budou okouzleni a fascinováni.

Poslední informace o premiéře filmu, který navazuje na povedený snímek Avatar z roku 2009, se týká data 16. 12. 2022, uvedl web digitalspy.com. Z uvedení v roce 2021 byl projekt odsunutý kvůli pandemii. Ta zastavila nejen natáčení na Novém Zélandu, ale i další technické práce na filmu. Před vypuknutím Covid-19 probíhalo údajně vše podle časového harmonogramu. Bohužel dopad pandemie byl tak velký, že se Cameron fanouškům sci-fi příběhu omluvil s vysvětlením, že Avatar 2 prostě do plánovaného termínu nestihne dokončit.

Natáčení se znovu na Novém Zélandu rozjelo na začátku června. V současnosti jsou už všechny scény pro Avatar 2 natočené a také většina scén pro Avatar 3, na kterém se pracovalo souběžně. Virtuální produkce je ale stejně důležitá a velmi náročná, protože je třeba zařadit do děje celou řadu vizuálních efektů.

Podle Langa se nedá ani práce po natáčení nazvat postprodukcí, protože jde spíše o tvorbu filmu umístěného do krásného vesmíru, který Cameron vytvořil.

Jak už bylo oznámeno, nový Avatar přijde každý druhý rok až do Avataru 5, který je naplánovaný na prosinec 2028.

To jsou ovšem jen plány. S přihlédnutím k tomu, že o tvorbě druhého filmu se mluvilo už v roce 2014 a trojka měla být hned další rok, nelze moc plánovaná data brát vážně. Na dvojce se nakonec začalo pracovat až na podzim 2017. V té době se začalo také mluvit o pokračování. Cameron zpoždění vysvětloval náročnou prací na scénáři. Další posun termínu byl zaviněný také převzetím studia Fox rozšiřujícím se studiem Disney.

Pro Camerona je delší přestávka mezi filmy běžná. Terminátor z roku 1984 si na dvojku počkal sedm let. Tentokrát je ale zdržení přece jen hodně dlouhé.

Ve dvojce se znovu setkáme s oblíbenou dvojicí Zoe Saldana a Sam Worthington. Překvapením je určitě návrat Stephena Langa, který jako plukovník Miles Quaritch v prvním filmu zemřel.

James Cameron k tomu řekl:

Stephen byl v prvním filmu tak nezapomenutelný, že je nám ctí ho mít zpátky. Nebudu říkat JAK ho přivedeme zpět, ale je to koneckonců sci-fi příběh.

Jeho postava by se měla v průběhu dalších dílů vyvinout překvapivým směrem, ale bude to stále hlavně padouch.

Zdroj článku: