James Cameron potvrdil, že dvojka Avataru je hotová

James Cameron potvrdil, že dvojka Avataru je hotová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před jedenácti lety spatřil světlo světa snímek Avatar, který vstoupil do dějin. A právě nyní oznámil jeho tvůrce, že pokračování filmu bylo dotočeno. Ještě zbývá postprodukce a brzy se dočkáme nové filmové pecky.

Nejvýdělečnější snímek všech dob

Avatar se svým ziskem necelé tři miliardy dolarů nesmazatelně zapsal do dějin kinematografie. Právě tento snímek pokořil snad nejromantičtější film všech dob, legendární Titanic. Ten vydělal něco přes 2 miliardy dolarů. Avatar vysloužil slavnému režisérovi Zlatý glóbus za nejlepší režii, získal i tři Oscary – mimo jiné i za vizuální efekty. Jedná se o první film natočený pomocí 3D kamer, který kdy získal nominaci na Oscara.

Vrhl se do práce

James Cameron má na svém kontě několik slavných počinů – například režíroval filmy Terminátor, Vetřelci, ale i filmovou pecku Titanic. Jak je vidět, velkofilmy jsou jeho výsada. Člověk, který nikdy filmařinu nestudoval a zpočátku se živil jako řidič kamionu toho tak ve svém životě dokázal opravdu hodně - a je jasným svědectvím toho, že když si za něčím jdete, nese to své ovoce. Po úspěchu Avataru se do tohoto projektu vrhnul naplno a dostal k dispozici jednu miliardu dolarů, aby natočil druhý až čtvrtý díl sci-fi podívané.

Natáčení je hotovo

Plných jedenáct let poté, co se objevil velkolepý Avatar, jsou filmařské práce na jeho pokračování hotové. Sám režisér se nechal slyšet, že druhý Avatar již byl natočen. Ještě jej čeká projít postprodukcí. Premiéra dvojky je zatím naplánovaná na prosinec roku 2022, takže se můžeme začít těšit. Z větší části už je také natočena trojka, ta se v kinech objeví za dva roky od premiéry druhého dílu.

Nutno přidat, že natáčení pobíhalo z velké části na Novém Zélandu, který zvládl pandemii na jedničku, takže nebylo třeba čekat s natáčením více než pár týdnů.