Avengers: Endgame (2019) překonal Avatar, Robert Downey Jr. se topí v milionech

Avengers: Endgame (2019) překonal Avatar, Robert Downey Jr. se topí v milionech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velkolepé finále marvelovské ságy Avengers: Endgame se oficiálně stalo největším kasovním trhákem všech dob. S celkovými světovými příjmy 2,797 miliard dolarů překonalo Avatar, který dosud držel prvenství od roku 2009 s bilancí 2,789 mld.

O tom, že se poslední díl Avengers dostane na absolutní špici, se spekulovalo už po prvním promítacím víkendu, kdy producenti hlásili neuvěřitelný obrat 1,2 miliardy dolarů. Mnohé biografy musely kvůli obrovskému zájmu fanoušků promítat i v noci. Velký podíl na zisku měla přitom Čína, kde se "marvelovky" tradičně těší velké oblibě. 

Z herců si na úspěchu filmu Avengers: Endgame nejvíce namastil kapsy představitel hlavního hrdiny Robert Downey Jr., jemuž byly ve smlouvě vedle základního honoráře ve výši 20 milionů USD přiznány také provize z prodeje. Ty se už letos v létě vyšplhaly na 55 milionů dolarů a odhaduje se, že v této chvíli už má herec za tento jediný snímek celkově na kontě okolo 100 mil. USD. 

Robert Downey Jr. by ve svých 54 letech mohl teoreticky odejít do důchodu a užívat si života. Přesto však čile uzavírá smlouvy na nové role a v roce 2021 by se měl na filmová plátna opět vrátit jako Sherlock Holmes. Jeho hvězda tedy bude ještě dlouho zářit... a vydělávat.