Bedřich Liška z Ulice, Adrian Jastraban

Bedřich Liška z Ulice, Adrian Jastraban
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slovenský rodák Adrian Jastraban hraje v nováckém seriálu Ulice od roku 2005, tedy od samého začátku. V seriálu ztvárnil postavu truhláře Bedřicha Lišky, který pracoval ve firmě Království hraček a později truhlařil ve vlastní dílně.

Herec Adrian Jastraban se narodil na Slovensku v Banské Bystrici 23. března 1969. K herectví Adriana přivedl jeho kamarád, který pracoval jako kulisák v loutkovém divadle. Divadelní prostředí se mu natolik zalíbilo, že se rozhodl přihlásit na Vysokou školu muzických umění v Bratislavě na obor loutkoherectví, kam ho přijali i přesto, že neměl s herectvím žádné zkušenosti. Po dvou letech přestoupil na brněnskou JAMU, kde mu přirostla k srdci činohra.

Již během studií hrál v Moravském divadle v Olomouci, ve kterém později působil ve stálém angažmá a divadlu zůstal věrný 10 let. Na scéně olomouckého souboru ztvárnil několik významných rolí. Například Evžena Oněgina, Radúze, Malvolia ve Večeru tříkrálovém nebo Mefista ve Faustovi. Nejvýraznější úspěch na divadelních prknech znamenala pro Jastrabana role Edmunda v Králi Learovi na Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě.  V posledních letech se nejčastěji objevuje v Divadle Bez zábradlí nebo v Divadle v Celetné.

Adrian Jastraban je také hercem filmovým a televizním. Filmovým debutem byla Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba režisérky Drahomíry Vihanové. Další filmová role přišla v roce 2006 ve Vieweghových Účastnících zájezdu, kde ztvárnil roli homosexuála Oskara. Adrian se nevyhýbá ani seriálům. Diváci jej mohli na svých obrazovkách pravidelně vídat v seriálech Strážce duší, Hop nebo trop a konečně v soap opeře televize Nova Ulice. Během působení v Ulici se jeho postava Bedřicha Lišky postupně dopracovala mezi hlavní role a u diváků tak herec získal na oblíbenosti. 

V soukromém životě žije Adrian s manželkou Alenou a dcerou Alicí. Hercovou velkou láskou jsou hory. V létě nejraději tráví čas delšími túrami a v zimě jezdí na snowboardu.