Ulice: Veronika Blance poví něco, co si raději měla nechat pro sebe. Blanka sáhne po láhvi

Ulice: Veronika Blance poví něco, co si raději měla nechat pro sebe. Blanka sáhne po láhvi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přítel by měl být hodně opatrný na to, co říká, protože tím může nadělat velkou paseku v člověku, který je už tak na téměř úplném dně. To se bohužel nechtíc povede Veronice ve 4213. dílu.

Adam se rozhodne položit své mámě přímou otázku a požaduje na ni přímou odpověď. Proč vyhodila jeho tátu z bytu? Ještě pár dní nazpět se konaly velkolepé oslavy jejich budoucího domu a zásnuby a teď je všechno jinak. A Blanka pořád oddaluje říct mu, co se stalo. Ta samozřejmě dobře ví, proč to dělá, ale stejně mu jednou bude muset přiznat pravdu. Není se tedy čemu divit, že je Adam zmatený a z celé situace nervózní. Ale protože ví, jak si od nervozity pomoct, sahá znovu po prášcích, které mu sehnal Luděk, aby se dokázal připravit na zkoušku. Tentokrát je naštěstí schová, protože velmi dobře ví, díky jeho mámě, jak chutná závislost. 

Blanka se konečně odhodlá zeptat Evžena, jak je to s ním a Vandou, ale své odhodlání nejprve svěří Veronice. Ta se bohužel předtím setkala s Vandou a Evženem v salonu. Evžen sem Vandu vzal, aby si vybrala šaty do jazzového klubu, kam se spolu chystají. Veronika tak usoudí, čerpajíc z Vandina výrazu a slov, že na jejich vztahu možná přece jen něco pravdy bude, a tak to řekne Blance. Udělá tím velkou chybu, protože se díky tomu Blanka okamžitě stáhne. Vypadá to tedy, že se Evžen znovu nic nedozví.

Blanku po tomhle šoku čeká ještě nepříjemné setkání s Luďkem, který si má přijít pro jeho věci. Zatímco Blanka se s ním vůbec nechce bavit, Luděk se nevzdává a navrhuje partnerskou poradnu a vážný dialog. Celá debata se však znovu zvrtne v divokou hádku a ve vzájemné urážky. Luděk nakonec neustojí Blančinu hysterii a vmete jí do obličeje, že nemyslí hlavou ale úplně jinou částí těla. Po hádce s Luďkem na Blanku nastoupí i Adam, který se tentokrát zastane jeho otce a nevěří svým uším, když mu Blanka řekne, že se rozcházejí kvůli Evženovi, kterého jeho matka stále miluje. O to více teď Adam nechápe všechny ty plány, které měla s jeho otcem. Zlobí se na Blanku a v té samé zlobě odchází pryč i on. Takový náhlý nápor stresu by zamával s každým, zvlášť s tím, kdo byl zvyklý psychické potíže a problémy léčit alkoholem. Blanka si na tuhle léčbu bohužel znovu vzpomene a domů si přináší dvě láhve vína. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • Zdroj: autorský text