Ani seriál Přátelé se neobešel bez chyb. Zde jsou některé z nejslavnějších omylů z natáčení

Ani seriál Přátelé se neobešel bez chyb. Zde jsou některé z nejslavnějších omylů z natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký sitcom Přátelé zná dnes prakticky každý. Životní příběhy Moniky, Phoebe, Rachel, Chandlera, Joeyho a Rosse bavily na televizních obrazovkách desítky milionů lidí z celého světa. Přesto se však seriál neobešel bez pár chyb. Znáte je všechny?

Záhadně mizející předměty

V 19. epizodě 1. série se objevuje Rossova opička Marcel. Ta se během dílu ztratila, přičemž jeden ze záběrů ukázal při pohledu z terasy, na které Marcel seděl, průhled do bytu. Zde byl jasně vidět stůl vedle dveří. Když se však o několik záběrů později v bytě objeví odchytová služba, stůl je pryč. Kam se stihl podít? Obdobným způsobem pak v 7. epizodě 2. série zmizela další, avšak mnohem více do očí bijící věc – Rachelin náhrdelník. Ten se vypařil přímo v průběhu jednoho z dialogů. Herečka Jennifer Aniston si jej pravděpodobně v nějakém okamžiku sundala a zapomněla nasadit zpět. V důsledku špatného střihu pak došlo k tomuto omylu.

Chybičky ve svatebním oznámení

Monika a Chandler se v 7. sérii zasnoubili. Na svatebním oznámení však Chandlera zastoupil Joey, protože byl více fotogenický. Fotku Joeyho a Moniky obklopoval text, kde bylo hned několik nepřesností. Slova byla ve větách různě zpřeházená a nacházely se zde i pravopisné chyby. Šlo o malý easter egg, nebo něco uniklo pozornosti tvůrců?

Předčasný příchod Uršuly?

Odhalení toho, že Phoebe dokáže být na dvou místech najednou, přišlo až s premiérou seriálu na Netflixu. Na chybu se tedy přišlo až poměrně pozdě po televizní premiéře první epizody. Phoebe v jedné ze scén přichází, aby oznámila zbytku přátel, že si právě vytrhla čtyři řasy. Stejná osoba je pak vidět kousek opodál, jak historku poslouchá. Nejspíš šlo o chybu střihu, možná jsme ale měli možnost vidět Uršulu, dvojče Phoebe, o něco dříve, než se do příběhu vlastně dostala.

Tajuplné dveře

Ve 20. epizodě 2. série hrál Richard s Chandlerem a Joeym v bytě stolní fotbal. Za ním a přes jeho pravé rameno byly vidět dveře. Je však logické, že by za nimi byla jen společná chodba. Šlo tak pravděpodobně o konec kulisy. Je zvláštní, že tento záběr prošel bez problémů kontrolou v postprodukci...

Dvojnice Moniky

Pátá epizoda 8. řady nám ukázala, jak snadno může dojít k záměně herce za dubléra. V jednom ze záběrů je vidět Phoebe mluvící s Monikou. Její představitelka Courteney Cox je však v následujícím záběru nahrazena úplně jinou ženou. Není jasné, proč pro tuto scénu tvůrci nahradili Cox dublérkou, bohužel však záběr nakonec zůstal i v samotné epizodě.

Uvedené chyby představují jen zlomek toho, co diváci během několika desetiletí sledování seriálu Přátelé stihli odhalit. Někdy se zkrátka člověk soustředí více na probíhající děj, a teprve až po několikátém shlédnutí se začne zaměřovat na skutečné detaily. Nutno však podotknout, že tyto chybičky nijak nesnižují výslednou kvalitu televizní show. Mnohdy navíc šlo o tak drobné odchylky, že si je pravděpodobně většina z vás nevybaví ani po tom, co jsme je v tomto textu vypsali. Nebo snad ano?

Zdroje článku: