Co jste nevěděli o Phoebe, nejzáhadnější postavě z Přátel

Co jste nevěděli o Phoebe, nejzáhadnější postavě z Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Původně měla být pouze podpůrným charakterem, její komická osobnost se ale probojovala do srdcí všech fanoušků. Trhlá blondýna nikdy neopomněla překvapit pohnutými spirituálními moudry a se svojí divokou minulostí je zdaleka nejzajímavější ze šestice Přátel.

Rodina Buffayových 

Během deseti sérii Phoebe postupně pátrá po jejích rodičích. Od počátku zná své identické dvojče Ursulu. Nikdy o ní ale nemluví v dobrém světle, obě dívky jsou totiž naprosto rozdílné. Díky svým manipulativním schopnostem byla Ursula vždy populárnější ze sester, považovali ji za inteligentnější a pohlednější. Phoebe opustil otec Frank Buffay ještě když byla dítě, matka Lily následně spáchala sebevraždu a Phoebe vyrůstala na ulici. Ve třetí sérii se ale dozví, že její skutečnou matkou je Phoebe Abottová, která kdysi tvořila s Lily a Frankem „něco jako pár“. 

Pří pátrání po svém otci pozná bratra Franka, se kterým se snaží navázat vztah. Když herečka Lisa Kudrow otěhotněla, scenáristé toho hbitě využili a také její roli připsali těhotenství. Čekala trojčata svého bratra a jeho o 26 let starší přítelkyně Alice. 

Regina Phalange 

Joey jako Ken Adams a Phoebe jako Regina Phalange. Falešné jméno snad někdy užil každý. V případě Phoebe to vyvrcholilo mimo jiné v proslulou hlášku z poslední epizody o poničené levé "philangi" Rachelina letadla. Své skutečné jméno ale zamění i oficiálně. Po svatbě s Mikem se konečně rozhodne přejmenovat na Buffay-Hanniganová, nechá se však unést a z úřadu odchází se jménem Princezna Consuela Banana-Hammock. 

Lisa Kudrow versus Phoebe Buffay

Phoebe dává jasně najevo svoji nevůli vůči vědcům. Sama herečka má ovšem bakalářský titul z biologie. Další zajímavostí je, že Kudrow nikdy nehrála na kytaru a navrhovala scenáristům, aby její role hrála spíše na bonga. Na to ale tvůrci nepřistoupili a zařídili herečce lekce hraní na kytaru. Ona nadále kytaře neholdovala, rozhodla se tak, že se naučí pouze několik akordů. Právě díky tomu se rozvinul velmi svérázný způsob hraní. 

Kudrow trpí strachem z ptactva, což jí znepříjemnilo natáčení scén s Joeyho a Chandlerovými mazlíčky kachnou a kuřetem. Zatímco v seriálu jsou židovského původu Monica s Rossem, ve skutečnosti je to také představitelka Phoebe. Někteří její předkové zemřeli během holocaustu a ona sama si v dětství musela procházet posměšky. V 16 letech si nechala operovat nos.