Pamatujete na Buráka ze seriálu Ohnivý kuře?

Pamatujete na Buráka ze seriálu Ohnivý kuře?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednou z nejoblíbenějších postav seriálu Ohnivý kuře je bezpochyby Jan Bureš alias Burák. Kluk, který neměl snadný život, ale za to má opravdu dobré srdce. Pojďme si připomenout jeho příběh. 

Ohnivý kuře je seriál, který si získal srdce mnoha diváků. Tomuto seriálu nechyběl humor ani láska. Bylo nám nabídnuto obrovské množství krásných postav. Každou z nich jsme si svým způsobem zamilovali. Mezi ty nejoblíbenější ale zajisté patřila ústřední dvojce kamarádů Mike a Burák. Pojďme si společně připomenout postavu Jana Bureše (Jan Dolanský), kterému všichni říkali spíše Burák.  

S Burákem se život nikdy příliš nemazlil. Byl vždy dítě ulice a nikdy nic zadarmo nedostal. Vše, co v životě má, si musel sám vybudovat. Kromě jedné věci. A tou je hospoda, kterou zdědil po svém strýci. Největší Burákovou oporou je jeho kamarád Mike – Michal Beneš. Znají se mnoho let a pojí je kromě přátelství také vášeň k vaření. Oba jsou skvělí kuchaři a společně poznávali nejrůznější světové kuchyně a získávali zkušenosti. Bohužel získali společně taky jednu negativní zkušenost, a to pobyt ve vězení. Právě po návratu z vězení se Mike a Burák rozhodnout otevřít si svoji vlastní restauraci, kterou zdědil Burák po svém strýci. A právě v tuto chvíli se začíná odehrávat celý seriál.  

Mike (herec David Prachař), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Burák je velmi hodný a věrný kamarád a partner. Na ženy bohužel příliš štěstí nemá. V průběhu celého seriálu si nějaké vztahy prožívá, ale nemají nikdy dobrý konec. Nejbližší vztah má s kamarádkou Verunou. Ta je podobné povahy jako Burák a dlouhou dobu je nám naznačováno, že se k sobě opravdu hodí a vlastně k sobě i něco cítí. I když si to plně nepřiznávají. Naštěstí vše dobře dopadá a po veškerých peripetiích k sobě najdou cestu a stane se z nich nádherný pár naplněný láskou.  

A dočkají se také svého pohádkového konce. Burák pro Verunku naplánuje svatbu, která je pro ni překvapením. Jedno překvapení má ale také Verunka pro Buráka. Na této utajované svatbě mu oznámí, že je těhotná a čekají společně malého Arašídka. Burák se tak dočkává krásného života a vlastní rodiny, o které celý život snil.   

Zdroj článku:
  • autorský text