Specialisté: Marek Lambora a Šárka Krausová si na srazu zavzpomínali na maturitu. Po mejdanu zůstala mrtvola spolužáka

Specialisté: Marek Lambora a Šárka Krausová si na srazu zavzpomínali na maturitu. Po mejdanu zůstala mrtvola spolužáka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Šárka Krausová (dříve Vaculíková) se vdala, čímž se konečně zbavila hodně populárního příjmení. Jako neteř Lukáše Vaculíka byla vždy tak trochu v jeho stínu, a tak ani na chvíli nezaváhala a přijala příjmení svého manžela.

A možná jí to přineslo i štěstí. Dostala zajímavou roli v seriálu Pod hladinou a velkou epizodní roli v kriminálním seriálu Specialisté, který je i přes více než 200 epizod stále mimořádně zajímavý a rozhodně vyvrací teorie, že mnoho epizod je jen umělým natahováním bez náboje.

Tentokrát bude příběh ještě zajímavější, protože ani vrchní komisař Matěj Karas (Lambora) není mimo podezření. Byl v pětici bývalých spolužáků, která se rozhodla po školním srazu ještě v noci navštívit tajně bývalou školu a zavzpomínat na staré časy. V pětici byly dva manželské páry a pátým členem byl sám Matěj. Ten si prožil první velkou lásku s jednou z žen, která ho potom opustila kvůli jinému kamarádovi z party. To je poměrně slušná zápletka pro vraždu, a to hlavně proto, že alkohol výrazným způsobem ovlivnil chování celé pětice přítomných.

Karas si z prožité noci nic nepamatoval. Nejen, že byl postavený mimo službu a stal se jedním ze čtveřice podezřelých, ale i on sám musel přemýšlet, co vlastně dělal.

Jeho studentská láska Milka se dostala na vysněnou uměleckou školu a dala se dohromady se Sašou, který byl tak nějak navíc v jejich partě. Nakonec s ním odjela do USA, kde provozovali galerii. Manželství však bylo před rozvodem, a tak Milka na srazu neměla žádné zábrany, když se potkala s Matějem.

Marek Lambora
Marek Lambora | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jenže ráno byl Saša nalezen mrtvý a ze střechy neskočil dobrovolně. Ani Matěj si není jistý, zda by za vraždou nemohla být Milka. Netuší, co dělal sám. Chytré hodinky Milky a fotka v telefonu nenechají vyšetřovatele na pochybách, co ti dva dělali v bývalé třídě.

Ale všichni na oddělení si oddechnou, když se najde svědek, který odvede podezření od Matěje. Jen Milka nedokáže pochopit, jak si jen na chvíli mohl Matěj myslet, že by dokázala vraždit.

Šárka Krausová, která ztvárnila Milku, vůbec nevypadá na 36 let. Zachovala si dívčí půvab, který předvedla třeba ve filmu Rafťáci. Hodně překvapivou roli měla ve filmu Vyšehrad: Fylm, který patří mezi divácky nejúspěšnější české filmy loňského roku.

Šárka má za sebou už role v celé řadě seriálů. Vidět jste ji mohli třeba v Osadě, v Cirkusu Bukowsky, a dokonce se v minulosti objevila už v epizodní roli v druhé sérii Specialistů. Do širšího povědomí se dostala rolí Adriany Peškové v seriálu Ulice. V Ulici si dokonce prožila svatbu, stejně jako ve filmu Vyšehrad: Fylm, kde byla partnerkou bláznivého fotbalisty Juliuse Laviho v podání Jakuba Štáfka. Během natáčení ji čekalo mnoho pikantních scén.

Zdroj článku:
  • autorský text