Pod hladinou: Seriál, který nechá nahlédnout do prostředí policejních potápěčů, se konečně dostává k divákům

Pod hladinou: Seriál, který nechá nahlédnout do prostředí policejních potápěčů, se konečně dostává k divákům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílná série se začala natáčet loni v létě poblíž Častoboře a Štěchovic. Pokud se bude divákům líbit, mohlo by jít o delší seriálový projekt. V hlavních rolích se představí Matěj Hádek, Sandra Nováková a Marek Adamczyk. Trojlístek ale nebude spojovat jen policejní práce, což seriál značně okoření.

Práce pod hladinou není jednoduchá, a i přes moderní vybavení je tu vždy riziko, že něco nevyjde. To v takovém prostředí může znamenat ohrožení lidských životů. V každé epizodě se divákům představí jeden velký kriminální případ, který je spojen s prací policejních potápěčů a záchranářů.

Herci se na natáčení dobře připravili, a to za asistence profesionálních potápěčů. Kromě potápění se také museli naučit řídit motorový člun, což bylo pro některé z nich splněným klukovským snem.

Jan Bach (Matěj Hádek) se ocitá dočasně u poříční policie. O práci si Bach řekl také proto, aby oživil a zachránil skomírající vztah, na kterém mu záleží. Vztah na dálku prostě nefungoval.

Postupně začíná být evidentní, že partnerský problém není to jediné, čemu musí Bach čelit. Jeho další problém je spojený s prací, a přestože se snaží ho zlehčovat, brzy začne být ostražitý i jeho velitel Vopěnka (Václav Vydra) a kolega Zdeněk (Marek Adamczyk).

Bach působí dojmem, že se bojí potápět a lidé kolem něj chtějí vysvětlení. Má pro práci tu nejvyšší možnou kvalifikaci. Je svědomitý, nekompromisní a obětavý. Má dokonce oprávnění na hloubkové ponory, ponory pod ledem, může vést vlastní skupinu a ohledávat místo činu. Určité důvody ho však přimějí vrátit se k poříční policii na Slapech. Skutečnost je ale jiná, než se na první pohled zdá.

Jeho partnerkou je Alice Jirásková (Sandra Nováková), která však už delší dobu o vztahu pochybuje. Alice je komisařka a vyšetřovatelka. Vypadá sice křehce, ale je velmi bystrá a chytrá. Svému příteli by ráda pomohla, ale zároveň má také velice blízký vztah se Zdeňkem.

Zdeněk Říha (Marek Adamczyk) je férový chlapík a za sebou má nevydařený vztah. Navíc mu bývalá partnerka odpírá kontakt s dcerou. Alici má velice rád a snesl by jí modré z nebe. Na druhou stranu je i kamarád Jana Bacha a byl by rád, kdyby nebylo v práci dusno. Pohodu na pracovišti považuje za jeden ze základních pilířů úspěšné práce. Ale i on je jen člověk.

Marek Adamczyk a Matěj Hádek
Marek Adamczyk a Matěj Hádek. | Zdroj: FTV Prima

Nebude chybět ani pěkný drsňák. Jakub Rydlo (Filip Tomsa) doplňuje partu potápěčů. Je to cynik, který nechce nic řešit, Uznává jen svého velitele. V práci neukazuje emoce a je pověstný svým vztahem k ženám. Ani jemu neunikne, že má Bach nějaký problém, a to by mohlo ohrozit celý tým. I drsňák má jednu slabost. Jmenuje se René Krejčí (Šárka Krausová, dříve Vaculíková). Ta se stará o obsluhu a řízení lodi. Původně chtěla pracovat jako potápěč, ale policie do této pozice ženy nepřijímá. Proto se zaměřila na lodě a ve své profesi je hodně dobrá.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text