Zodiac: Skutečný Zodiac už zřejmě nežije, zná policie jeho totožnost?

Zodiac: Skutečný Zodiac už zřejmě nežije, zná policie jeho totožnost?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amerikou otřásají vraždy, za kterými stojí záhadný vrah přezdívaný Zodiac. Ten rozesílá do novin dopisy a šifrované zprávy, ve kterých se skrývají jména dalších obětí. Případem se stane Robert Graysmith naprosto posedlý.

Po čase se k němu přidá i redaktor Paul Avery a společně se o případ začnou zajímat mnohem více. Dokážou za pomoci detektivů přijít na stopu záhadnému vrahovi, který se stal noční můrou pro celé San Francisco?

Příběh je natočen podle skutečnosti

Příběh filmu je založen na skutečných událostech, kdy na konci 60. let 20. století sužoval celé San Francisco strach z masového vraha Zodiaca, jehož případem se policie zabývá dodnes. Policisté vyšetřovali více než 2500 podezřelých. Arthur Leigh Allen byl nejhlavnějším podezřelým, ale na jeho obvinění nebylo dostatek důkazů a po letech se přišlo také na to, že jeho DNA se neshodovala s DNA Zodiaca.

Skutečná totožnost vraha odhalena?

Až v roce 2014 se policii přihlásil Gary L. Stewart s tím, že Zodiac měl být jeho otcem. Gary L. Stewart totiž začal pátrat po svém biologickém otci a všechny stopy vedly k němu. Když uviděl v televizi neskutečnou podobu, byl si stoprocentně jistý, že Zodiacem je Earl Van Best ze San Francisca. Po prozkoumání všech důkazů se k této verzi přiklání i policie.

Režisér si zakládal na detailech

Režie snímku se ujal známý režisér David Fincher, který je pověstný svým perfekcionalismem. Ten předvedl například ve scéně, kdy Robert Graysmith veze svého syna do školy. Ve skutečnosti se v té době chystal koncert skupiny The Rolling Stones, takže z rádia lze slyšet jejich song. Všimněte si, že i loga produkčních společností Warnes Bros. a Paramount jsou z roku 1969.

Nenechte si ujít tento kriminální příběh podle skutečnosti, vidět jej můžete 20.12. ve 21.55 hodin na televizi Nova Cinema.