Drbárna ze ZOO: Soudce Petr ze ZOO jak ho neznáme. Robert Urban se nestyděl jít „Donaha“

Drbárna ze ZOO: Soudce Petr ze ZOO jak ho neznáme. Robert Urban se nestyděl jít „Donaha“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velkou láskou Viky v seriálu ZOO byl trochu škrobený slušňák Petr, který možná v profesním životě jako soudce bodoval, ale pokud jde o partnerské vztahy, moc zkušený nebyl. Buď se nechal obalamutit chůvou, která mu vytvořila herecké představení ideální milenky, nebo podlehl svodům nevyrovnané právničky.

Tak hanebný konec, jaký mu v seriálu určili, si však nezasloužil. Robert Urban byl ze seriálu odstaven kvůli těhotenství Evy Burešové. Neměl na výběr. Hvězda Burešová potřebovala pauzu a scénárista neuměl pro Urbana napsat dějovou linku, která by ho v ději udržela do doby, než se Burešová vrátí.

Když začal seriál upadat, Prima dokázala Evu Burešovou vrátit do děje, ale hodně velké překvapení produkci přichystal Robert Urban, který využil popularity seriálu a našel si zajímavější práci. Produkce zřejmě s takovou variantou nepočítala – čekala, že herec skočí po nabídce na návrat do seriálu. Jenže neskočil. Postava soudce Petra tak dostala až směšný směr, který popřel celou jeho image kladného hrdiny. Scénárista Decastelo se zřejmě nechal ovlivnit americkými seriály, kdy herec, který neprojevuje patřičný vděk, většinou velice brzy zjistí, že jeho postavu čeká tragický osud.

Petr se tak ze dne na den proměnil v padoucha bez špetky morálky, který si musí získat opovržení od všech divaček seriálu.

Robert Urban se ale asi nad takové naivní potrestání povznesl. S obličejem fešáka a tělem „Tarzana“ rozhodně nemusí spěchat točit trochu natvrdlého mladého soudce, kterému nikdy nic nedojde a jemuž maminka musí tlumočit, jak to v životě chodí.

Sympatický fešák v pořadu 7 pádů Honzy Dědka zmínil, že fanynky se na něj mohou přijít celé léto podívat na Vyšehrad, kde bude vystupovat spoře oděný v divadelní inscenaci Chlapi sobě. Svůj obnažený a vypracovaný hrudník tam bude na střídačku ukazovat se svým kolegou ze seriálu ZOO Štěpánem Benonim. Ten potřeboval někoho, s kým se bude střídat. Štěpán, který občas nabere nějaká ta kila navíc, už určitě poctivě trénuje, aby ze sebe ukazoval to nejlepší.

Robert Urban
Robert Urban | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pro Urbana není odhalování novinkou a pro Prima Ženy zmínil své vystoupení před ostravským publikem, kdy hrál v muzikálu Donaha.

Hrál jsem v muzikálu Donaha. Fakt jsem se svlíkal. To musíš! Byl u toho ocelářský taneček a trenky padaly ve chvíli, kdy se zhaslo. A naštěstí jsme měli dobré vztahy s osvětlovači. A i kdyby nestihli včas zhasnout, něco tak malého ještě nikdy nikdo neviděl, takže by stejně nebylo o čem vyprávět,

prozradil sympatický herec, kterému evidentně nechybí ani smysl pro humor.

Možná je dobře, že představení nehraje v době, kdy je o něj zvýšený mediální zájem. Kdo ví, zda by se ti osvětlovači nenechali uplatit, že?

Zdroje článku: